fbpx

Amikor az Őrangyalod tényleg gyorsabb: kanyarképzés a Bajna-Héreg ringen

Az Őrangyalod kanyarképzés Bajna-Héreg Ring

Kezdő motorosként, mikor levizsgáztam, mindenki mondta, hogy gyűjtsem a kilométereket a rutinhoz és menjek minél több képzésre. Igyekszem a lehetőségeimet kimaxolni akár fizetős, akár ingynes a képzés, és ha lehet más-más tematikájúak között mazsolázok.

Első közúti kanyarképzésem úgy történt, hogy egy barátom tartott nekem Eger környékén a Bükkben egy VIP képzést. Ott majdnem bedobta a kulcsom az erdőbe, olyan őrülten mentem. Ott már megkaptam az életbenmaradáshoz az alapokat, így már megfontoltabban vettem a kanyarokat, de korántsem jól… Olyan „legendásan”. Nem röhög! Szomorú, együttérez!

Nézegettem a lehetőségeket, hova és kihez tudnék fordulni egy jó kis közúti képzésre, hiszen hiába nézem, próbálgatom, a pályán egészen más dolgokra kell figyelni, mint közúton. Ott tétje van.

Egyszer csak megakadt a szemem ”Az Őrangyalod” felhívásán, miszerint kimondottan kezdőknek is tart külön képzést. Bevallom kicsit félve írtam rá: Lehet-e menni 125 ccm-es pónival is?

Buzgó Sándor, “az őrangyalom” egyből válaszolt és megnyugtatott, semmi para, ha tudom tartani a tempót, mehetek. Ne aggódjak, figyel rám. Szóval vágtam a centit…

Az Őrangyalod kanyarképzés Bajna-Héreg Ring

Első lecke

Pontosan érkezett, mi már vártunk rá a Bajna-Héreg ringen megbeszélt helyszínen. Felvázolta a programot röviden majd egy gyors motormustra és guminyomás-mérés után irány a benzinkút, ahol mindenkinek igazított rajta még egy kicsit.

Persze mind tudjuk a vizsgán, de lássuk be, többnyire max tankoláskor nézünk rá, pedig fontos, pláne egy ilyen igénybevétel előtt.

Elmélet

Kimondottan tetszett, hogy Sándor az elméleti oktatásra is nagy hangsúlyt fektetett. Bármit kérdeztünk, kimerítően válaszolt. Tuti gyakorolta a tükör előtt, hogy ne röhögjön fel, bármilyen kérdést intéznek hozzá. Neki ez már a rutin része, nekünk kezdőknek az életben maradáshoz kell.

Kipróbálta mindenkinek a motorját, és ha észrevett rajta valamit, megbeszéltük. Mindenki megszokta már a saját motorjának a rigolyáit, talán már fel sem tűnik neki, de közlekedés-biztonságilag nem biztos, hogy nyerő. Még a pónimat (Yamaha YBR 125) is elvitte egy körre. Szerintem gyerekkora óta nem ült ekkora sündürüttün.

Az Őrangyalod kanyarképzés Bajna-Héreg Ring

Az életben nem volt még így megküldve szegény motor, de jó volt látni, hogy mit tud. Mert ugye a motor tudja, csak én nem. Utána rajtam volt a sor. Fel a pónimra és hajrá! Előtte kis megbeszélés, mire figyeljek, hogy mentsek, ha elkottázom, stb.

Adott egyfajta látásmódot. Még a helyszínt – a Bajna-Héreg közötti kanyargós útszakaszt – is úgy választotta meg, hogy a lehető legbiztonságosabb, de élvezetes legyen nekünk. Végig figyelt és magyarázott, javított. Egész idő alatt biztonságban éreztem magam akár saját motoron, akár mögötte.

Spoiler nélkül: A végén jött az utasmotoroztatás. Na ott aztán volt köbcenti pornó! Ki ne hagyjátok!

Az Őrangyalod kanyarképzés Bajna-Héreg Ring

Sokunk valószínűleg a büdös életben nem fog így menni a motorjával, mint Sanyi „az őrangyalod”, de egy pillanatra megízlelheti az ember ezt a világot is. Emögött tudás van, amit igyekszik átadni, hogy minél többen hazaérjenek és még móka is van benne.

Mert ugye „az őrangyalod” mindig gyorsabb. Ez a dolga.

Ui.: Külön szimpatikussá tette, hogy nem fikázta a többi oktatót, inkább a pozitív dolgokra erősített rá. Hisz minden tréningen csak tanulunk és ettől leszünk egyre jobbak. Biztos megvan a magánvéleménye, de eszméletlenül higgadtan kezeli a legnagyobb marhaságot is. Szóval ajánlom minden félénk kezdőnek és bátor „profinak” is Az Őrangyalod kanyarképzését.

Az Őrangyalod kanyarképzés Bajna-Héreg Ring

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Őszilé

Őszilé

Kezdő motorosként igyekszem minél többet motorozni. Gyűjtöm a kilométereket és a lehetőségeimet kimaxolva fizetős és ingynes képzéseken veszek részt, ha lehet más-más tematikájúak között mazsolázok.

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x