EseményekMotorverseny

Az időjárással és a technikával küzöttek a versenyzők Kecskeméten

h moto team kecskemet 2016 2A H-MOTO Team legifjabb versenyzői ezen a hétvégén a kecskeméti MAMS nemzetközi gyorsasági utánpótlásbajnokságon szerepeltek. A zord időjárás, és a technika ördöge nagyban hátráltatta őket, de kifogni nem tudott rajtuk, mind Vincze Hanna, mind Szilárd Zalán szép eredményekkel gazdagodva távozhattak.

„Sokat küszködtünk az időjárással egész hétvégén. Míg szombaton nagyon meleg volt, vasárnapra, az éles eseményekre, a futamokra minden megváltozott. Kora délelőtt szapora esőben indult az időmérő, ami egy balesettel kezdődött számomra. Az első körben előzni akartam az előttem lévőt, aki elesett, és mivel már nem tudtam kikerülni, így én szintén az aszfaltra kerültem. Mindketten megúsztuk komolyabb probléma nélkül, bár a versenytársamért nagyon aggódtam, de később kiderült, hogy vele is minden rendben. Folytattam a kvalifikációt, ám rövidesen közbeszólt a technika, beázott egy kapcsoló, és a motorom fél körönként leállt. Így egyetlen egy elfogadható mért kört tudtam csak teljesíteni, amivel ötödik lettem.

Az első versenyen már nem esett annyira, de még sok víz volt a pályán. Egy gyenge rajt után a középmezőnybe estem vissza, de a végére a Speciál kategóriában mégiscsak sikerült elsőként célba érnem.

A második rajt még mindig szemerkélő esőben, de viszonylag száraz pályán kezdődött. Az esőgumikat nem éreztem, pattogott a motor alattam és a kanyarokban sem volt stabil. A tempóm nem volt a megszokott, mégis sikerült újfent bejönnöm a PW Speciál első helyére. Sokat fagyoskodtunk, de nagyon élveztem a hétvégét és örülök a jó eredménynek! Nagyon köszönöm a támogatást a csapatomnak és a szüleimnek! Jól esik a sok-sok biztatás, nagyon szépen köszönöm mindenkinek!” – zárta mondandóját Vincze Hanna.

Hanna csapattársának, Zalánnak is meggyűlt a baja a technikával és az időjárassal:

„Már péntektől Kecskeméten készültünk. Kellett az idő, mert műszaki problémák nehezítették az edzést, amit végül estére sikerült megoldani. Nagyon nagy köszönet érte Vincze Imrének, Hanna édesapjának, aki éjszakába nyúlóan szerelte a motorunkat. Szombaton ennek eredményeképpen, és Bódis Richárd egész napos segítségének köszönhetően sikerült csaknem 5 másodpercet javítani Zalán eddigi legjobb kecskeméti idején. Vasárnap reggel sajnos koránt sem ideális időben, esőben kezdtük el az időmérőt, ahol a kettes kanyarban „sikerült” kicsúsznia Zalánnak – de szerencsére neki és a motornak sem lett semmi baja.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A tizennegyedik helyre tudott kvalifikálni, az első versenyben pedig egészen a hatodikig feljönni, míg a második futamon nyolcadikként intette le őt a kockás zászló – ezzel összetettben a hetedik helyen állunk a bajnokságban. Nagyon örülünk a fejlődésnek, és köszönjük csapattársainknak a sok-sok áldozatos munkát, segítséget!” – mondta el érzéseit Szilárd Zsolt, Zalán édesapja.

„Nagyon jól éreztem magam, boldog vagyok, hogy sikerült javítani az időeredményemen, és a helyezéseknek is nagyon örülök” – tette hozzá a láthatólag elfáradt ifjú pilóta.

A H-MOTO Team tulajdonosa, Kelemen Krisztián még elárult pár részletet a hétvégéről:

Nagyon örülök, hogy az utánpótlás versenyzőink pozitív hangulatban és sérülés mentesen tudták a versenyt teljesíteni. A legnagyobb öröm számunkra, amikor ragyog a szemük a saját teljesítményüknek köszönhetően. Ezért folytunk bele az utánpótlás nevelésbe és azért, hogy minél több tapasztalatot átadjunk nekik abból, amit a világbajnokságban magunkra szedtünk!

A csapatból még rajthoz állt Kovács Bálint, akinek a célja az volt, hogy vizes körülmények között tapasztalja ki az új motorját és a kötelezően használható abroncsát, ami nem vizes pályára való.

H-MOTO Akadémia tagjaként, Kakuszi Ádámnak is a hétvégén volt az első szereplése, aki most kezdte tanulni a KTM RC 390-nek a terelgetését és nem vallott szégyent. Összegzésként elmondhatom, hogy az időjárás szeszélyessége sem tudta elrontani a H-MOTO Team tagjainak vasárnapi hangulatát!

 

h-moto-team-kecskemet-2016 1h-moto-team-kecskemet-2016 3h-moto-team-kecskemet-2016 4h-moto-team-kecskemet-2016 5h-moto-team-kecskemet-2016 6

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük