fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Alex Mitchell: Legenda vagyok

A legenda szerint 1986-ban indult hódító útjára New York City-ből az a csapat, amelynek nevéhez egy újfajta stílusirányzat megteremtése kötődött, s azóta is a mocskos, szennyes, utcai, motoros rockzene egyik legmeghatározóbb alakjának tartják őket.

Bár már 1995-ben feloszlottak, a Circus Of Power három – ma már vérbeli klasszikusnak számító – albumot (Circus Of Power” -1988, „Vices” -1990, „Magic & Madness” -1993) élt meg. Megalakulásuk huszadik évfordulóján, azaz 2006-ban tértek vissza először két koncert erejéig, aztán tavaly ismét színpadra álltak. Azóta sűrű csend övezi a bandát, bár énekesük, Alex Mitchell (becenevén Showbiz Al) közben a Fat Nancy, az Uncle Max’s Cosmic Band és a Plastic Gator Machine zenekarokkal is kiadott egy-egy CD-t, jelenleg azonban a Circus Of Power újbóli feltámasztásán fáradozik.

– A ’80-as évek végén a Circus Of Power a bluesos alapú, úgynevezett dirty rock legkiemelkedőbb zászlóshajójának számított. Te személy szerint fiatalon milyen zenéket hallgattál?
Alex Mitchell: – A zenei hatásaim számtalan típusú és stílusú muzsikából táplálkoznak, hiszen Frank Sinatra-t éppúgy szeretem, mint Johnny Rotten-t, Lemmy-t, vagy Karen Carpenter-t. Viszont a stílus, ami a legközelebb áll hozzám, az mégis amolyan délies hatású, Lynyrd Skynyrd stílusú rockzene.

– A közönség szélesebb rétege a Circus Of Power-ben ismerhetett meg, azt viszont már kevesebben tudják, hogy előtte milyen együttesekben fordultál meg?
Alex: – A Circus Of Power előtt néhány floridai és New York-i punk bandában énekeltem, de ezek nem bírtak különösebb jelentőséggel, éppen ezért a nevüket sem érdemes megemlíteni.

– A Circus Of Power-es időszakból milyen emlékeid maradtak?
Alex: – Nagyon sok emlékem van, de ugyanúgy sok olyan is, amikre már nem is emlékszem, de ennek az okait inkább hagyjuk… Az viszont biztos, hogy azok voltak az igazán szép idők, haver!

– Mi igaz azokból a híresztelésekből, miszerint a közeljövőben újra összeáll a Circus Of Power klasszikus felállása?
Alex: – 2007-ben szerveztünk egy újjáalakuló koncertet, ami óriási volt. Nem tartom kizártnak, hogy lesznek további bulijaink a jövőben, ezenkívül pedig egy új albumot is jó lenne összehozni.

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x