Hírek

A Yamaha Motor elnyerte első „German Design Award” díját a nemzetközi dizájnversenyben

yamaha german design award 2A Yamaha Motor nemrég bejelentette, hogy vezető YZF-R1 szupersport modelljét választották győztesnek a German Design Award verseny közlekedés kategóriájában.

Ez az elismerés egyben az első alkalom, hogy a Yamaha Motort erre a díjra jelölték, és több mint 4 000 jelölt közül nyertesnek választották, újoncként.

A German Design Award már a negyedik nemzetközi dizájn díj, amelyet az YZF-R1 (2015-ös tengerentúli modell) elnyert. Korábban a Good Design Award 2015, az iF Design Award 2016 és a Red Dot Award: Product Design 2016 díjakat hozta el.

A German Design Award esetében a Német Dizájn Tanács olyan termékeket ajánl a díjra a világ minden tájáról, amelyek elismerten kiváló dizájnnal rendelkeznek. Csak azok adhatják le jelentkezésüket erre a nemzetközileg elismert dizájn díjra, akik megkapják ezt az ajánlást. A „nyertes” cím a kiválóság elismerése, amelyet a zsűri ítél oda az egyes kategóriák kiválasztott jelöltjeinek.

Az új, vezető YZF-R1 szupersport modellt úgy fejlesztették ki, hogy a motorosok megtapasztalhassák vele az YZR-M1 MotoGP motor műszaki jellemzőit, és versenypályaszintű végsebességet érhessenek el vele.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A dizájn amellett, hogy az YZR-M1 megjelenését idézi fel, egyben a „Speed Racer” koncepció megújítása is, és az R-gének egy újabb ágát jelenti.

yamaha german design award 1

*A kép a 2015-ös tengerentúli YZF-R1 modellt ábrázolja

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük