fbpx

A tetovált lány motort és colort lop

a l%C3%A1ny aki a t%C5%B1zzel j%C3%A1tszikA Millennium-trilógia második részében, A lány, aki a tűzzel játszik című filmben bontakozik ki a főhős, Lisbeth sorsa igazán. A kemény csaj a motoros banda tagjait sem kíméli.

A svéd író, Stieg Larsson krimijeit feldolgozó, három részből álló svéd filmsorozatnak talán a fent említett, második felvonás, a legerősebb tagja.

Sokan, az amerikai változatot ismerik, melyet tavaly mutattak be, A tetovált lány címmel. Az eredeti, svéd verzió három része, több mint hat órás elfoglaltság, de érdemes megnézni a sorozatot, mely egyszerre elborzasztó, izgalmas és elgondolkodtató.

A női főszereplő, Lisbeth Salander (Noomi Rapace) egy kivételes karakter, hiszen nem a megszokott hősnők közé tartozik. A biszex punk hacker lányt úgy ismerjük meg az első részben, hogy egy kiváló oknyomozó újságírónak, Mikael Blomkvistnak (Michael Nyqvist), a Millennium lap vezetőjének segít egy rejtélyes, iszonyú családi dráma megoldásában, Stockholm közelében.

Közben már fellebbentik a lány keserű sorsának egy szörnyűségét, amikor a gyámja megerőszakolja.

A három rész érdekessége, hogy a végén kerek egésszé áll össze minden, s rájön az ember, hogy az apró részletek okkal történtek. Ami sokszor érthetetlen láncszem, és látszólag felesleges, később fontossá válik. Mielőtt végleg elvesznénk a nüanszokban, hirtelen világossá válnak a történések, múlt és jelen összekapcsolódik.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x