HírekMotorbemutatóMotorok

A svéd motoros cég Aurora projektjével az EV-motorok jégen elért sebességi világrekordját szeretné megdönteni

RGNT Project Aurora Speed Weekend Arsunda 2023A svéd RGNT elektromos motorkerékpárokat gyártó vállalat 2019-es alapítása óta a globális EV-motorozás élvonalában tevékenykedik. Most ismét új határokat szeretne feszegetni az ambiciózus márka. És mi lehetne jobb hely erre egy őshonos svéd motorkerékpár-márka számára, mint egy befagyott svéd tó?

A február 24-25-i hétvégén az RGNT célja, hogy világrekordot állítson fel. Az SMA (Svenska Motorsport Alliansen) által szentesített és engedélyezett Speed Weekend során a svédországi Årsundában Timmy Eriksson, az RGNT mérnöke egy módosított RGNT No. 1 Classic SE-vel fog versenyezni, és célja, hogy megdöntse a jelenlegi elektromos motoros sebességrekordot a jégen.

Kezdj kicsiben, gondolkodj nagyban

Az Aurora névre keresztelt RGNT Ice Racer projektet az RGNT munkatársainak egy kis csoportja kezdeményezte, akik esténként és hétvégenként dolgozták ki terveiket. A csapat azt szerette volna, hogy a motor ne csak nagyszerűen teljesítsen, hanem jól is nézzen ki. Ahogy a projekt nagyságrendje és ambició szintje nőtt, az egész vállalat mögé állt.

RGNT Project Aurora Speed Weekend Arsunda 2023

A tervezéstől a kutatás-fejlesztésen és gyártáson át a mérnöki munkáig és a marketingig; a jégen elért sebességi világrekord felállítása immár az egész 40 alkalmazottat foglalkoztató vállalat közös erőfeszítése, amelyet olyan szponzorok és partnerek támogatnak, mint a Hedon sisakok, a Petrol Industries, az Etteplan, a Qt Group, a NIRA Dynamics, a Sigma, a Jjuan fékrendszerek és a HERE Technologies.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az Aurora egy misztikus és romantikus név, amely latinul hajnalt jelent. A sarki fény a Föld égboltján látható természetes fényjelenségre is utal, amelyet Aurora Borealisnak vagy sarki fénynek neveznek, és amely csak az Északi és a Déli-sarkon látható.

Telivér EV versenyző

A rekordot felállító motorkerékpár egy A1 minősítésű RGNT No. 1 Classic SE szériamodell. A mérnökcsapat az akkumulátor több alkatrészét is módosította, hogy maximalizálja a teljesítményt. Emellett a hajtáslánc szoftverét és teljesítményét is feloldották, aminek eredményeképpen egy telivér EV-versenyzőt kaptunk, amelynek csúcsteljesítménye megközelíti a 30 kW-ot (normál 21 kW).

RGNT Project Aurora Speed Weekend Arsunda 2023

Egy jövőbeli RGNT versenygépre vonatkozó több koncepciótanulmány alapján egy teljes aerodinamikus, könnyűszerkezetes burkolatot terveztek és építettek házon belül, HMI versenyképernyővel. A versenykész motor súlya 160 kg alatt lesz, és tüskés abroncsokon gurul majd. Az egyedi rekordvadász mellett a csapat egy teljesen széria RGNT No. 1 Scrambler SE szériamodellel is versenyezni fog, hogy felállítsa a stock elektromos, illetve a stock A1 elektromos motorkerékpárok rekordját.

Ha nem tudsz elmenni Årsundába a Speed Weekendre 2023 február 24-25 között, kövesd a csapat eredményeit az RGNT közösségi csatornáin.

RGNT Project Aurora Speed Weekend Arsunda 2023

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük