Hírek

A rendőr családja perel

S1602V dsAz amerikaiak mindenért képesek perelni. Ha forró a kávé, és megégeti a nyelvüket, ha elhíznak a gyorséttermi ételektől, lényegében bármiért.

Egy amerikai motoros járőr családja szintén perek sorát indította a járőr tragikus, szolgálatban bekövetkezett balesete után. Az eset még 2008 márciusában történt. Hillary Clintont texasi kampánykörútján motoros rendőrök is kísérték, közülük egy járőr elesett motorjával, és életét vesztette, mivel képtelen volt normál sebességnél bevenni egy kanyart, valamint alkalmatlan volt arra, hogy gépjárműkíséret részeként motorozzon.

Most a járőr családja válogatás nélkül mindenkit beperelt. Elsősorban a rendőrséget hibáztatják, azzal az indokkal, hogy az elhunyt járőr nem kapott megfelelő kiképzést (ez nem lehet vita tárgya, hiszen, ahogy az események is mutatják, az alapvető műveleteket képtelen volt végrehajtani). Ezen kívül pert indítottak a rendőr sisakját gyártó cég, a Super Seer ellen is, azt állítva, hogy a sisak hibás volt, valamint magát Hillary Clintont is beperelték, mivel, szerintük túl későn igényelt gépkocsikíséretet.

A rendőrség felelőssége itt egyértelmű, hiszen a képzés alatt – ha volt egyáltalán – ki kellett volna derülnie a járőr motoros tudásának hiánya. Nyilvánvaló, hogy így nem lett volna szabad bedobni a mély vízbe. Az esetlegesen hibás sisakért valószínűleg szintén a texasi rendőrség tehető felelőssé, hiszen a sisak nem a járőr saját tulajdona volt, hanem a rendőrség biztosította számára.

Megkérdőjelezhető a rendőr felelőssége is, hiszen nagy valószínűséggel tisztában volt saját korlátaival, mégis vállalta a motoros járőr munkakört, és az ezzel járó kötelezettségeket. Egy dolog azonban biztos. Perek százaival sem hozhatják őt vissza az élők sorába.

SuperSeer Motorcycle 1607 Large

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük