CsajokKiemeltNői motoros nap

A Női Motoros Nap végleges programja

IFRD 2012 magyar 310 250Május 4-én, bármilyen motorod van, csak hajts!

Habár a Nemzetközi Női Motoros Nap alapötlete mindössze arról szól, hogy ezen a napon minden motorozó nő – motortípustól, köbcentitől függetlenül – szálljon gépére és azzal menjen iskolába, munkába, vagy ahol éppen dolga van, a Csajokamotoron.hu közösségi és hírportál csapata a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal karöltve ebben az évben is több programmal készül a motorozó nőknek május negyedikére.

A Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából reggel 8:30-tól Vácra, a József Attila sétányon, a Nagytemplom közelében található aszfaltozott parkolóba várjuk a motorozó nőket, ahol a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának motoros rendőrei ingyenes vezetéstechnikai képzést tartanak számukra.

A területet a váci tűzoltóság tisztítja le számunkra, és mivel idén egy napra esik a Nemzetközi Női motoros Nap a tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak az ünnepével is, a résztvevőknek, tűzoltó bemutatót is tartanak a helyszínen. Ugyanebből az alkalomból meghívást kaptak az eseményre a Wind & Fire tűzoltó motoros klub tagjai.

A hölgyek a program végeztével Vácról a motoros rendőrök biztosításával együtt motoroznak át a Váci út 13. alatt lévő Andretti Pizzéria elé, ahonnan a Csajokamotoron.hu által harmadik alkalommal megszervezett motoros felvonulás indul “Szabályosan szabadon – Csajok a motoron” címmel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A budapesti helyszínen a rendezvényhez csatlakoznak a Budapesti Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei is. A rendezvény célja: az egyre növekvő számú motorkerékpárral közlekedő nő segítségével a közlekedésben résztvevő többi személy figyelmének felhívása a körültekintő közlekedésre és a baleset-megelőzés fontosságára.

A hivatalosan bejelentett női motoros felvonulás pontos időterve a következő:

  • 16:00-tól gyülekező a Váci út 13. előtt (Andretti Pizzéria). Regisztráció, ajándékcsomagok átvétele a készlet erejéig, mindenki a kávézó vendége a hókristályra, valamint a helyszínen kipróbálható lesz egy motorkerékpár szimulátor is.
  • 17:00-kor a résztvevők köszöntése, tájékoztatás
  • 17:30-kor a Csajokamotoron.hu 2012-es Jótékonysági Motoros Naptárának bevételét átadjuk a Magyar Mentőmotor Alapítvány képviselőjének
  • 17:50-kor a résztvevők felveszik a vonulás alakzatát
  • 18:00-kor elindulnak a következő útvonalon: Váci út – Nagykörút – Oktogon – Andrássy út – Hősök tere (pihenő, fényképezés) – Dózsa György út – Váci út 13.
  • A Hősök terén pihenő és fényképezés, majd nagyjából 200 rózsaszín léggömböt engedünk szélnek a balesetben elhunyt vagy megsérült motorosok emlékére
  • 19:30 visszaérkezés az indulási ponthoz
  • 20:00-kor a rendezvény befejeződik, innentől szabad program az Andrettiben. Mindenki a cég vendége 4 gombóc fagyira.

A vonulás során a KRESZ szabályok betartása kötelező, a motorosok egy forgalmi sávot foglalnak el, kétsoros vonalban (cipzárban) haladnak folyamatosan. Megállás csak a Hősök terén lesz.

A rendőrség kérése, hogy a biztonságos motorozás érdekében a filmesek, a fotósok illetve a nézelődők a menetoszlopot menet közben ne kerülgessék!

Köszönjük támogatóinknak, hogy 2012-ben is segítségünkre voltak a szervezésben:

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük