fbpx
CsajokHírekMotoros divat

A nagy versenyzők kedvenc sisakja: Scorpion EXO R1 EVO Carbon Air

Scorpion EXO R1 EVO Carbon Air motoros versenysisakA hat különböző méretben és három héjméretben kapható és a Scorpion Sports által kínált legmagasabb szintű technikai tervezésként és gyártásként jellemzett EXO R1 EVO Carbon Air versenysisak az előző változat továbbfejlesztése, amely megfelel az ECE R22-06 szabványnak.

“Gyönyörű dizájn, rengeteg technológia és hihetetlenül alacsony súly teszi ezt (és társát, az EXO R1 EVO Air FIM által jóváhagyott és Alex Rins és Alvaro Bautista számára szállított EXO R1 EVO Air-t) – a Scorpion Sports által valaha gyártott legjobb versenysisakká”.

A sisak héja Ultra-TCT CARBON-ból készült, egy magas szén-dioxid-tartalmú kompozit és könnyű anyagból, amely nagyon magas szintű védelmet képes nyújtani – “ütközés esetén jelentős energiaelnyelést garantál, köszönhetően annak, hogy képes fokozatosan deformálódni. Kiterjedten szélcsatornában tesztelt, aerodinamikus alakja nagy stabilitást garantál még a pályán elért igen nagy sebességeknél is”.

A kényelmi jellemzők közé tartozik a 3D hab, a KwikWick III szövet, az Air Fit és a KwikFit. “A kivehető és mosható belső párnák 3D lézervágott formázott habból készültek, hogy a hipoallergén, antimikrobiális és gyorsan lélegző KwikWick III bélésszövet révén csodálatos érzést nyújtson a bőrön, amely lehetővé teszi, hogy az EPS kövesse a fej kontúrjait”.

Az Air Fit rendszer lehetővé teszi, hogy a viselő felfújja és leeressze a belső párnákat “a páratlan illeszkedés érdekében, míg a belső KwikFit profil a belső környezetet szemüvegbarát architektúrává teszi”.

A második generációs ELLIP-TEC II cseremechanizmussal ellátott napellenző szerszámok nélkül, egyszerűen cserélhető – a rendszer erőteljes rugókkal van felszerelve, és hermetikus és hihetetlenül csendes szorítást biztosít a teljes tömítés mentén. Központi zárómechanizmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi a könnyű és biztonságos nyitást és zárást, és rendkívül széles függőleges kilátást biztosít.

Az EXO R1 EVO EVO Carbon Air napellenzője könnyező támasztékkal rendelkezik, és az átlátszó napellenző alapfelszereltségként egy “Dark Smoke” napellenzőt is kombinál, míg a 100%-os MaxVision Pinlock rendszer (szintén alapfelszereltség és a dobozban található) 100%-os párásodásgátlást biztosít.

Még több motoros bukósisak

A felső légbeömlő túlméretezett, de alacsony profilú, hogy tökéletesen illeszkedjen az aerodinamikus vonalakhoz, és rendkívül alacsony zajszintet garantál, valamint egy egyszerű érintéssel nyitható feszítőrugóval rendelkezik. A nagy mennyiségű felfogott levegő befelé áramlik, majd a hátsó elszívókon keresztül távozik, hogy leszorítóerőt generáljon a még stabilabb vezethetőség érdekében nagy sebességnél.

A sisak könnyű, nagy szilárdságú titánból készült dupla D-gyűrűs zárószerkezettel felszerelet, és vészhelyzet esetén a 2. generációs arcpárnák gyors kihúzási rendszere (E.R.S. – Emergency Release System) megkönnyíti a sisak eltávolítását a szakszemélyzet számára. Az EXO R1 EVO Carbon Air M méretben mindössze 1300 g súlyú (+/- 50 g), öt év garanciával rendelkezik, és “prémium” dobozban kerül forgalomba – a táska vastagabb anyagból készült.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x