fbpx

Kompakt sisak

Proteus helmet 1A bukósisak nagyszerű dolog, amíg az ember a motoron ül. De ha már megérkeztünk, inkább érezzük nyűgnek.

Jobb helyeken a motoron hagyják a sisakot, és ezzel meg is oldódik a „Hova tegyem?” dilemma, de a világ legtöbb országában ez túl merész vállalkozás. Akinek van egy méretesebb hátsó doboza, annak nyert ügye van a bukótémában, de mi van azokkal, akiknek nincs doboza, az utcán pedig nem meri otthagyni a sisakot?

Nincs más választása, mint magával cipelni jobb esetben sisakzsákban, rosszabb esetben pedig kézben. Jessica Dunn, aki ipari fomatervezőként dolgozik, és a Proteus Helmet megálmodója, szintén megfutotta már a fent leírt köröket.

Motoros élményeinek hatására tervezett egy olyan jet sisakot, aminek mérete 20%-al csökkenthető a két oldalt behajtva, így az kényelmesen bepakolható egy hátizsákba.

A sisak külseje egyszerű polikarbonát, a belső héj pedig polisztirol habból készül. A hajtható részt, és a sisak felsőbb részeit egy alapjában véve rugalmas, jól alakítható anyag köti össze, ami bármi nemű erőhatásra megkeményedik. A sisak ugyan még csak koncepció, az Ausztrál szabványoknak már most megfelel.

Ti mit gondoltok róla? Felvennétek?Proteus helmet 2

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x