fbpx
Motorozás

Még mindig az új a menő? – használt mobillal a fenntarthatóságért

Még mindig az új a menő? - használt mobillal a fenntarthatóságértA fogyasztói kultúra kikerülhetetlen nyomására hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindig mindenből az új a jó. Legyen az egy pár farmer, egy váza vagy egy telefon, nem bízunk az eladóban és amúgy is, ki tudja hol volt előtte! A használt holmik vásárlása azonban nem kell, hogy nagyobb fejtörést okozzon, mint besétálni egy boltba. Ráadásul még a környezetünket is óvhatjuk, ha használt telefont vásárolunk!

Használt telefon, zöld hétköznapok

A Rejoy.hu használt telefonok felújítására és eladására jött létre néhány évvel ezelőtt, az alapítók célja pedig nem titkoltan az volt, hogy egyszerűsítsék a használt telefon piacot és népszerűsítsék a felújított okostelefonokat. De hogyan óvjuk a bolygót azzal, ha például egy használt iPhone SE 2022 mellett döntünk?

Az okostelefonok előállításához olyan anyagokra van szükség, amik egyrészt véges számban találhatóak meg a Földön, másrészt pedig ezeknek az anyagoknak a bányászása, szállítása és finomítása rendkívül káros a környezetre.

A gyártási folyamatok és az ehhez használt gyárak pedig képesek egész ökoszisztémákat felszámolni. Egy felújított okostelefonnal tehát nem csak a pénztárcánkat, de a környezetünket is óvjuk! És mennyire megbízhatóak? Olvass tovább, hogy kiderítsd!

A felújított mobil pont olyan, mint az új

A másodkézből vásárolt, használt telefonokkal kapcsolatban a legtöbb ellenérzés általában a készülék műszaki állapotával kapcsolatos. Tényleg a képen látható telefont kapom? Hogy bizonyosodjak meg az akkumulátor élettartamáról? Biztosan olyan jó ez az iPhone kamera, mint az új?

A Rejoy.hu választ ad minden aggályra! Az online piacterén szereplő felújított telefonok mindegyike többlépcsős, szakértők által végzett hardver és szoftver ellenőrzési folyamaton megy keresztül.

A telefon belseje mellett ellenőrzik az akkumulátor töltési ciklusait, a gombokat, a kamerát, a hangszórókat, a töltő csatlakozót is annak érdekében, hogy a telefon a lehető legjobb állapotban kerülhessen új tulajdonosához. Ez az ellenőrzés garantálja, hogy a Rejoy.hu oldalán található telefonok egy új készülékkel összehasonlítva 85-90%-os állapotban vannak.

Mennyi az annyi?

A használt telefonok esetében is a legfontosabb kérdés az, hogy mennyi az annyi? A Rejoy.hu-nak köszönhetően nem kell lesni az akciós napokat és várni a leárazást, hiszen minden készülék a bolti ár töredékéért kapható egész évben.

Sorban állás nélkül, akár 40% kedvezménnyel juthatunk egy új telefonhoz, ráadásul még a meghibásodás esetén fizetendő javítási költségektől sem kell tartani, a Rejoy.hu ugyanis 12 hónap javítási garanciát és 30 nap pénzvisszafizetési garanciát is vállal az oldalon keresztül értékesített készülékekre. Ugye mondtuk, hogy a felújított mobil pont ugyanolyan, mint az új, ha a Rejoy.hu-n keresztül veszed?

 

Képek forrása: canva.com

Támogatott tartalom

CsamShop motoros pólók 2023 május

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x