CsajokMotoros divat

A motoros kesztyű evolúciója – VIDEÓVAL

motoros kesztyu evolucioA motorozást valahol el kell kezdeni. Persze az első lépés a jogosítvány megszerzése, de egy csábító felszerelés is jó motiváció lehet. Ilyen volt nekem az első motoros kesztyű. 

A motoros jogosítványomat 1995 őszén szereztem meg (a tél előtti utolsó vizsgán sikerült átmennem). Abban az évben kezdtem a Wild Magazinnál is dolgozni szeptemberben, tehát a motiváció megvolt. Csak reményem nem sok volt még arra, hogy saját motorom legyen. 

Amikor megkaptam életem első “motoros kesztyűjét”, az adott egy újabb lökést. Azért az idézőjel, mert ez egy olyan kesztyű, amit a filmekben hordanak a bájkerek, és amiben Madonna lépett fel a kilencvenes évek elején, ergo ha a biztonsági követelményeket nézzük semmi értelme, de akkoriban dögösnek számított. Volna. Ha jó lett volna a mérete. 

Mindenesetre jó sokat fázhatott a kezem benne, mert a második kesztyűm egy jó meleg darab lett. Ez a bélelt bőrkesztyű egész az alkaromig felér, és rá lehet húzni a szárát a kabát ujjára is, hogy ne fújjon be a szél. Még mindig a kilencvenes évek közepénél tartunk… a kesztyű a mai napig tökéletes, hibátlan állapotban van.

Azért nem adtam fel a reményt, hogy legyen egy dögös, madonnás kesztyűm is, ezért amikor Cat a Harley-ban dolgozott (most a Motor Revü újságírója), kifigyelte, hogy létezik női méretezés is, és szerintem mindannyian a társaságból vettünk egy-egy mosható ujjatlan kesztyűt. Még talán a fiúk is, csak ők persze férfi méretben. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezután ismét egy melegebb modell következett… mert jó-jó ez a divatozás, de egy ilyen ujjatlan kesztyűben folyton pöttyösre sül a naptól az ember kézfeje, és azért a hidegebb időben már hagy némi kívánni valót maga után. Vastag kesztyűm már volt, amit ősszel és télen is hordtam sokat, de az azért nem olyan kényelmes minden esetben. Kellett egy olyan, amit nyáron, az esti hűvös időben lehet használni. Így esett a választásom klasszikus, fekete mikiegeres Bering bőrkesztyűre. 

Az utolsó – eddig – ismét egy kevés védelmet adó, de nyáron jó szolgálatot tevő vászon keszytű, Joe Rocket márkájú, aminek az egyik előnye, hogy a Heartbreaker kabátomhoz illő darab, és hogy az ujjatlan bőrkesztyűvel ellentétben ennek van ujja és nem lyukacsos a teteje, ezért nem ég le benne a kézfejem. Egyet már szétnyűtem belőle pár év alatt, ez a mostani szinte még új, két éve vettem. Egyébként biciklizni is nagyon jó benne… sőt szerintem valójában erre sokkal alkalmasabb, ha már a védelmi szempontokat nézzük. 

Ha kíváncsi vagy a kesztyűimre, nézd meg a videót is!  

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük