fbpx
HírekKultúraMotoros zene

A Lynyrd Skynyrd és a motoros nők

Last of a Dyin' BreedEgy haldokló nemzedék utolsó tagjaként a floridai southern rock banda augusztus 21-én jelentette meg legújabb stúdióalbumát.

A ‘Last of a Dying Breed’ című lemez a Lynyrd Skynyrd első albuma a 2009-es ‘God & Guns’ óta. A lemez megjelenését, amelynek producere az a veterán Bob Marlette volt, aki korábban együtt dolgozott Neal Schon-nal, a Black Sabbath-tal és a Alice Cooper-rel is.

Az új lemez hihetetlenül jól sikerült, a Lynyrd Skynyrd ismét hozta a tőle elvárható formát. Az album címe: ‘Last of a Dying Breed’ – vagyis az utolsó egy haldokló nemzedékből – arra utal, hogy a hetvenes évekeben megalakult déli rockot játszó bandák ma már nem léteznek. Vagy még sokkal korábban feloszlottak, vagy tagjaik sorban meghaltak, és ezért szűnt meg a zenekar.

Az 1964-ben alakult Lynyrd Skynyrd annak ellenére rendületlenül játszik tovább, hogy 1977 október 20-án egy szörnyű repülőgép katasztrófa következtében az együttes több tagja (a frontember Ronnie Van Zant, Steve Gaines gitáros és zeneszerző, valamint a nővére, az egyik vokalista, Cassie Gaines és a menedzser Dean Kilpatrick) szörnyet haltak.

last of a dying breed lynyrd skynyrd 2012

Elment a legendás rockzongoristaAz eredeti felállásból mára egyedül Gary Rossington gitáros maradt a zenekarban. A baleset után énekesként Johnny Van Zant, az elhunyt Ronnie öccse csatlakozott a bandához, és az 1987-es újraalakuló turné óta az életeben maradt tagokkal rendületlenül tovább játszottak. Kitartásuk és lelkesedésük, meg persze a rajongók szeretetének eredményeként 2006-ban beszavazták a legendás southern rock zenekart a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Az új lemezen, amelyen első alkalommal zenél együtt a bandával a Black Crowes basszusgitárosa, Johnny Colt, 11 szám hallható, de a szemfülesek megtalálhatják az album extra változatát valamelyik torrent oldalon, ahonnan plusz öt szám is letölthető.

last of a dying breed lynyrd skynyrd geoff burke

A lemez címadó dalához készült videoklip nemzeteközi premierje szeptember 12-én volt. Hogy a banda mindig közel érezte magát a motorosokhoz, ahogy a motorosok is előszeretettel hallgatják a zenéjüket a bulikon, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a klip.

Hogy a motoros lányokat is szeretik, arra a lemez harmadik száma, a Homegrown című dal a bizonyíték, amely egy dögös motoros csajról szól, akiért nem csak az énekes, hanem mindenki odáig van:

A Lynyrd Skynyrd ‘Sweet Home Alabama’ című dala minden idők legjobb 100 Classic Rock Dala közül a No. 14, és úgy tűnik, a dalszerzésnek és a koncerteknek még koránt sincs vége…

last of a dying breed lynyrd skynyrd cover

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x