fbpx

A legendás sasos márka, a Moto Guzzi 100. évfordulójára gazdagon illusztrált album jelent meg

Moto Guzzi 100 anni album a márka évfordulójáraMilánóban mutatták be a Moto Guzzi 100 Anni című könyvet a Rizzoli Illustrati kiadó gondozásában, a legendás sasos márka, a világ egyik leginnovatívabb, legkedveltebb és legismertebb motorkerékpár-gyártójának centenáriumi évfordulója alkalmából.

Az elegáns kötésű kötet egy évszázadnyi történelmet ölel fel, és tíz kiváló nemzetközi személyiség hozzájárulásával ünnepli a Moto Guzzi iránti elkötelezettségét. A könyv rengeteg, eddig még nem publikált képpel illusztrált, tíz, különböző háttérrel, személyes történettel és karrierrel rendelkező, ismert személyiség hozzászólásaiból áll össze, akik a lenyűgöző olasz motorkerékpárok iránti szenvedélyükről mesélnek.

Az eredmény a Moto Guzzi egyedülálló rangjáról tanúskodik. Egy olyan márkáról, amely száz évvel debütálása után is megtestesíti messzire látó alapítóinak értékeit. 1921 óta minden egyes Moto Guzzi motorkerékpárt, amely a világ útjain közlekedett, kézzel, szerető kézműves munkával szereltek össze a Mandello del Lario-i gyárban.

Ez a mélységes hitelesség minden Moto Guzzi motorkerékpár megkülönböztető jegye, és ez az érték elismert és közös a világ minden tájáról érkező tíz közreműködővel: egy híres színész, egy író, három újságíró, egy űrhajós, egy világhírű építész, egy Harvard professzor, egy DJ, egy nagyszerű dizájner.

Száz éve alapították a Moto Guzzi márkát

Londontól Hollywoodig, Tokiótól Szardíniáig, Vermontból Mandello del Larioig. A Moto Guzzit és a motorkerékpárokat szerető embereket összekötő szál, a szenvedély, amely közös nyelvet teremtett az ilyen távoli helyekről származó és különböző történetekkel rendelkező emberek között.

A motorok iránti szeretetüket írják le az gyönyörű album közreműködői: Melissa Holbrook Pierson író, Ewan McGregor színész, Greg Lynn építész, Marco Masetti, Mat Oxley és Akira Nishimura újságírók, DJ Ringo, Tom Dixon formatervező, Paolo Nespoli űrhajós és Jeffrey Schnapp harvardi professzor, aki egyben a könyv szerkesztője is.

Melissa Holbrook Pierson író
Melissa Holbrook Pierson író

A Moto Guzzi e neves szerzők szavai segítségével újra végigköveti az első száz évét, miközben a következő száz évre készül, új sikereinek köszönhetően. Egy teljesen megújult motorkerékpár-kínálat, amely a legmodernebb elektronikus vezetéstechnológiát alkalmazza, és egy sor előkészületben lévő projekt vezeti a Moto Guzzit a jövőbe, amely ugyanolyan ragyogónak ígérkezik, mint a fantasztikus múltja.

A Moto Guzzi évszázada az egész olasz ipar számára nagy büszkeséggel tölt el. Az ünnepség egy olyan történetet jelez, amely mindig is előre tekintve, az innovációra való képességgel és a vállalat tehetségéhez és hagyományaihoz való hűséggel élt. Ez az évszázad a csodálatos motorkerékpárok, győzelmek, kalandok és rendkívüli emberek évszázada volt.

Carlo Guzzi, Stanley Woods, Giorgio Parodi és a Moto Guzzi 1935-ben
Carlo Guzzi, Stanley Woods, Giorgio Parodi és a Moto Guzzi 1935-ben

A Moto Guzzi a világ összes versenypályáján diadalmaskodott, és 14 világbajnoki címet szerzett. Ez volt a sebességrekordok motorja, egy egész nemzet növekedésének szimbóluma. Az olasz rendőrség és hadsereg motorkerékpárja. Hivatását a nemzetközi színtérre is kiterjesztette, amikor a kaliforniai rendőrséget is  felszerelte motorjaival. Újabban Berlin és számos más európai város rendőrségeinek is gyártanak motorokat.

Mindig is ez volt a Corazzieri, az olasz köztársasági elnök elit díszőrségének motorkerékpárja is. A Moto Guzzi végigkísérte Olaszország gazdasági felemelkedését és társadalmi fejlődését. A márka motorkerékpárjai a populáris kultúra részét képezik, és ma is motorosok ezreinek szenvedélyét ébresztik világszerte.

Hatalmas találkozóval és limitált kiadású modellekkel ünnepel a Moto Guzzi

A 224 oldalas Moto Guzzi 100 Anni album 80 eurós kiskereskedelmi áron vásárolható meg. Ha te is olyan szerencsés vagy, hogy részt veszel az ezen a hétvégén megrendezett Moto Guzzi találkozón Mandello del Larioban, szerezz be te is egyet az albumból!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x