KiemeltMotor felszerelésMotorokMotortesztek

A visszahozott gyerekkorom: Honda MSX125 Grom 2021 teszt

Honda MSX125 Grom 2021 motortesztNem hittem volna, hogy egy tárgy első látásra visszarepít a gyerekkoromba, de a Honda MSX125 Grom ezt megtette. Teljes mértékig azt adta amire számítottam. Egy igazi rosszcsont!

Új nevet visel a Honda apró örömmotorja az MSX125, mely még hitelesebb, retró idomzatba csomagolva, egyszerűen eltávolítható burkolatokkal és erősebb, egyben tisztább üzemű, Euro5-ös erőforrással került tavaly a szalonokba. Egyhengeres hajtóműve továbbra is léghűtéses, akárcsak az elődöké, de lényeges változás, hogy erőátvitele már nem négy-, hanem ötfokozatú. Szintén a modellfrissítés eredménye, hogy az LCD-műszeregység immáron fordulatszámmérőt és a váltófokozat-visszajelzőt is magában foglal.
A Csajokamotoron.hu számára Nánási Noémi róbálta ki, az ő beszámolóját olvashatod.

Vicces, mert a 163 centiméteremmel a lábam teljesen leér. Az üléspozíciója egyszerűen mindenhogy tökéletes. Egy nagymotor miniatürizált változata. Minden kézre esik, és csak azt sugallja, hogy rosszcsont vagyok és menjünk már!

Mint az előbb is említettem minden kézre esik, és ez alól a kormány sem kivétel, hiszen pont jó bárhogy ülök. Indulásnál bátran előre lehet állni a lámpánál, a 125-ös blokk simán elindul. Gyorsulása megfelelő, ABS-es fékekkel nyugodtan lehet fékezni. Futóműve fordított teleszkópos.

Az új Honda MSX125

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kezelőszerveit tökéletesen el lehet érni. A tükörmérete – bocsánat, hogy ezt mondom – elég bután áll neki. Mindent lehet benne látni, de ha majd a sajátommal száguldozok, akkor én tuti lecserélem.

Nézd meg a képeket a Honda MSX125 Grom-ról a galériában!

Műszerfala mindent jól láthatóan és pontosan mutat, még napfényben is.

Egy hengeres, 125 cm3, bár én elviselnék benne egy 250-es blokkot. Azzal a mostaninál is nagyobbakat lehetne ökörködni, de ez így is jó.

Honda MSX125 Grom 2021 motorteszt

Fogyasztásán először röhögtem. Egyszerűen nem hittem a szememnek, mikor a benzinkúton ránéztem a mutatóra: 1,7 l??? Az üzemanyagtank 6 l-es. Lányom meg is kérdezte, hogy az meg mégis hogyan, mivel megyek én? Erre csak az volt a válaszom hogy én se tudom, biztos levegővel.

100km/ órát is képes lenne menni, ha nem tiltaná le a kompjúter 99-nél, de ez egy kisebb probléma csak. Utas szállítására csak rövidtávon alkalmas.

Kuplungja könnyű, váltója precízen működik. Lámpái ledesek, tökéletesen világítanak és a motor is jól látható.

Mindenkinek tudom ajánlani, de főleg azoknak, akik rosszalkodni akarnak és újra élni a gyerekkorukat.

 

Eddig tartott Noémi írása, most lapozz a hivatalos sajtóanyaghoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük