CsajokEdina motorozni tanulKiemelt

A félelmetesen meredek lejtő

altAz a jó a szentendrei utakon, hogy ott aztán tényleg mindennel szembesül a tanuló.

Az egyik utcán a városban, igazán vidámparkos élményben lehet részünk, ugyanis egy olyan lefelé menetet csinálhatunk motorral, hogy a fülünk kettéáll.

Amikor először mentünk arra az oktatóval, hirtelen azt sem tudtam, mit tegyek, hogyan menjek le… Folyamatosan fékeztem, és emlékszem, kettes fokozatban voltam. Eszembe sem jutott visszatenni a váltót egyesbe, hanem csak fékeztem rendületlenül.

Utána már, egyre többször tapasztalva ezt a lejtőt, kipróbáltam, milyen egyesben, aztán úgy döntöttem, mégis kettesben megyek le… Ez általában a hangulatomtól függött, mert ha az előzőekben rosszul teljesítettem, előjött bennem a félelem, és egyesben araszoltam le. Ha meg éppen bátor, vigyorgós kedvem volt, akkor, ó, mit nekem meredekség, simán lemegyek kettesben…

Mivel imádok minden félelmetes dolgot a vidámparkban, ezért egy idő után nagyon élveztem, amikor a lejtőn lefelé, a veszélyes szakaszban, olyan érzésem volt, mintha bukfencezni készülnék a motorról. Ha csak egy kicsit megemeltem volna a fenekemet, simán átbucskázok a motoron, vagyis inkább elé… Élénkítik az ilyen veszélyesebb helyzetek az ember figyelmét, hiszen élesebben kell koncentrálni mindenre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az elején, amennyire utáltam ezt a durva lefelé menetet, a végén annyira megszerettem. Belegondoltam, hogy ha itt ilyen durva, akkor például a pomázi Magyar Vártól lefelé milyen lehet… Szerintem el sem mernék indulni. Na, az a meredek lejtő! A szentendrei ahhoz képest bakfitty. De, azért elhatároztam, hogy ha kellő tapasztalatom lesz, és valamiért Pomázra visz az utam, biztosan kipróbálom azt a lejtőt.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük