fbpx
EseményekMotorverseny

A Dél MX kupasorozat 3. fordulója Csikóstötösön

del mx csikostottos 32018. június 10-én került megrendezésre a Dél MX Kupasorozat 3. fordulója, melynek a csikostöttősi Hábi MX adott otthont. Ismét egy profin megszervezett és -biztosított versenyen vehettünk részt a csajokkal (és a srácokkal).

 

Minden kezdő és versenyezni vágyó csajnak csak ajánlani tudom ezt a versenysorozatot. A depóban nagyon jó mindig a hangulat, verseny közben lehet ellenfelek vagyunk, de a depóban jó barátok.

Lady kategóriában 4-en indultunk. Első pillantásra mindannyian éreztük, hogy nem lesz egy gyenge menet ez a verseny, a hőség ellenére a napokban esett eső mennyisége miatt nagy sár volt a pályán. Az edzéseket nézve szintén nem sok jóra számítottunk (izgatottan vártuk a dagonya partit), de az előttünk motorozó kategóriáknak és a hőségnek köszönhetően mi már egy majdnem tökéletes minőségű pályán motorozhattuk le az edzést.

Edzés után nem sok pihenésre szánt időnk maradt, mivel a pálya lehúzása után a versenyt a Lady és az 50 cm3 nyitotta meg. Rajthoz állva talpig felöltözve sisakban 30 fokban várni a rajtrács lecsapódását talán az egyik legizgalmasabb része volt a versenynek. Verseny közben pedig a barátok, ismerősök szurkolása buzdítása adja az igazi erőt… Na jó meg egy pici adrenalin.

del mx csikostottos 1Az én motorom, amivel a versenyen részt vettem egy Yamaha WR250F típusú verseny enduro 112-es rajtszámmal. Sajnos, ahogy futamok alatt tapasztaltam, a motorommal valami nincs rendben, így nem tudom még, hogy a következő versenyen – ami két hét múlva 24-én, Foktőn lesz megtartva – részt tudok-e venni, legrosszabb esetben párom motorját kölcsön kérem… 

Ennek ellenére büszkeséggel és egy éremmel távoztam a verseny helyszínéről. Nem is a 4. helyezés miatt voltam büszke igazán magamra. Inkább azért, mert egy éve, amikor a réten tanultam motorozni a párom, Hosszú Viktor motorján – ami egy Yamaha WR450F -, vagy amikor mentem vele és a fiúkkal endurozni és estem-keltem, ügyeletet látogattam, akkor még simán kinevettem volna bárkit, ha nekem azt mondja, hogy versenyezni fogok egy éven belül. Neki hatalmas köszönet, hogy nem csak a motor használatát tanította meg, hanem a szükséges karbantartási munkálatokat is.

del mx csikostottos 2Egyébként a kezdeti tüzet párom gyújtotta bennem, amikor még csak utasként, de a Balaton jegén motoroztunk, és hasonló “őrültségeket” csináltunk. Magát a krosszozást, hogy bele merjek kezdeni, barátnőmnek, Albert Andreának (#329) köszönhetem, aki idén március elején rábeszélt, hogy vegyek vele együtt részt a Dél MX kupasorozat első fordulóján. Igent mondtam annak ellenére, hogy előtte soha nem jártam krosszpályán, és előtte hat lóval sem tudott volna senki kirángatni csak nézni egy krossz-versenyt, mert úgy nem érdekelt.

Andi azóta is nagyon sok jó tanáccsal lát el, segít és ösztönöz, így most már bátran neki megyek az ugróknak, és nem félek, ha nincs talaj a motorom alatt. A versenyekre együtt készülünk hétköznap a Siófoki MX pályán, hétvégén pedig próbálunk minél több pályát kipróbálni, és átvinni a tudásunkat, hogy amit Siófokon meg tudunk csinálni, az más pályákon se okozzon gondot. Tudjuk mind a ketten, hogy a profi versenyzőktől még távol állunk, de keményen edzünk, gyakorlunk és folyamatosan fejlődünk.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x