fbpx

A csillámpóni projekt, avagy házi barkács útmutató motor fóliázáshoz – 1. rész – VIDEÓVAL!

Csillápóni Projekt motorkerékpár fóliázás
A házibarkács megoldás az idomok stabil rögzítésére a fóliázáshoz. A szék jól jött, hiszen minden kéznél volt rajta.

Az éppen aktuális idomot felfogattuk egy fa étkezőszék támlájára, mely még most is őrzi az események emlékét a belefúrt lyukak képében. A fóliát az ágyunkon szabtuk ki, mivel az asztalon a home office miatt nincs egy csepp hely sem a sok motyó miatt, amit az irodából haza kellett hoznom.

Összesen nyolc idomdarabot fóliáztunk le, ezek voltak gyárilag szatén-ezüstre fújva. A tank négy darabját, a farokidom két oldalát, az első sárvédőt, illetve a hasidomot – ami mind közül a legmacerásabbnak bizonyult, és több darabból sikerült csak összehozni. Illetve még a sárvédőn kellett toldanunk egy nagyon mély beugrót, ami a villaszárnál van.

Miután az elemek egyenként megkapták az új színüket, két napot pihentettük őket, hogy megnézzük, nem húzódik-e vissza valahol a fólia. Szerencsére nem volt vele gond, úgyhogy hamar vissza is kerültek a méltó helyükre, a motorra, hogy szikrázhassanak a napfényben.

A kép pedig pár hét múlva lett teljes, amikor megérkeztek a gyári matricák. Akkor minden a helyére került, ez az állapot látható a kollázs közepén a cikk elején. A fotó a Bokodi tónál készült, mivel aznap mindegy volt, hányszor hajtottam el a Kanyarfotósok előtt, és higgyétek el, sokszor megtettem… De a nap sose sütött éppen akkor, amikor kellett volna.

Mindenhol megbámulják

Egyelőre nem sok vicces élményem volt, bár néhányszor elcsíptünk meglepett visszafordulásokat az emberek részéről, mikor leparkoltam vele valahol. Persze igyekszem napon állni, mert árnyékban “csak” kicsit szivárványos, és inkább sötétszürke.

A legpoénosabb viszont valószínűleg az az úriember volt, aki párhuzamos közlekedéskor a bal oldalamon haladt, majd lelassított a Mustangjával, és úgy megbámulta a napfényben fürdő motoromat, hogy majdnem átesett az anyósülésen.

Napról napra jobban szeretem a motort, a színét, és hogy minden alkalommal, amikor kisüt a nap, csak letekintek a tankra, és már vigyor ül a képemen tőle.

Ha pedig kíváncsi vagy a motor fóliázás szakmai/technikai részére is, akkor figyeld az updateket az oldalon! Hamarosan publikáljuk a második részt, melyben pontokba szedtük, hogy mire lesz szükséged, milyen előkészületeket kell tenned, és hogy végül is mi is ennek az egésznek a módja.

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x