EseményekHírekMotorverseny

Kovács Bálint futamot nyert Superbike-ban

Kovács Bálint H-Moto Team

A H-Moto Team ifjú versenyzői számára az idei csonka szezon egyik legfontosabb versenyével folytatódott és kezdődött egyszerre a 2020-as idény.

Az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján a királykategóriában debütáló Kovács Bálint a NEW2Project csapat pilótájaként szinte berúgta az ajtót: megnyerte élete első Superbike futamát, míg a másodikon is dobogóra állhatott. Ezzel a 18 éves motoros összetettben a második helyen várja a folytatást. Csapattársa, az SSP 300-ban induló Kakuszi Ádám is jól teljesített, hiszen a mezőny végéről indulva a rendkívül értékes 5. helyen zárta a versenyt.

Végre-valahára az Alpok Adria Bajnokság mezőnye is elkezdhette a koronavírus-járvány miatti csonka szezonját a Pannónia-ringen. Természetesen a H-Moto Team két fiatal versenyzője, Kovács Bálint és Kakuszi Ádám is ott volt a mezőnyben. Ráadásul előbbi élete első Superbike hétvégéjére készülhetett a cseh New2Projekt csapat versenyzőjeként.

A 18 éves versenyző telemetriával és egyéb, komoly alkatrészekkel megerősített Yamaha R1 motorján alaposan felnőtt a feladathoz, és akár szárazon, akár esőben fantasztikus teljesítményt nyújtott egész hétvégén. Bálint két hete éppen az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitójára készülve már tesztelt a mostani verseny helyszínén, és a másfél napos gyakorlás alatt sikerült egy remek alapbeállítást találniuk a Yamahához.

Kovács Bálint sem kerülte el az esést

Kovács Bálint H-Moto Team

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A H-Moto ifjú reménysége remek formában várta az Alpok Adria Bajnokság idénynyitó hétvégéjét. A rendkívül erős, hét ország versenyzőit felvonultató Cseh Bajnokság 1000-es kategóriájában négy futamból háromszor dobogón végzett – két 2. és egy 3. hely –, aminek köszönhetően a 42 fős mezőnyben a második pozícióban áll összetettben.

Bálint hazai pályán is bizonyított, hiszen az időmérőn az 5. rajthelyet szerezte meg a királykategóriában 1.58-as idővel. A szombati futamot már az első körben megszakították piros zászlóval, ugyanis a pályára a biztonsági autó vizet vert fel, ami tömeges bukáshoz vezetett, így vasárnapra halasztották a futamot.

Sajnos Bálint sem kerülte el az esést, de a csapat szerelői káprázatos munkával újjá varázsolták a kissé megviselt Yamahát, amivel a magyar motoros rögtön első lett a bemelegítő edzésen. De a java még hátra volt… Bálint remekül rajtolva már az első kanyarban másodikként fordult, majd végig üldözte az élen haladó lengyel Pawel Szkopeket, aki nem bírta a nyomást, és elesett.

A H-Moto Team motorosa viszont legjobb köridejét is megjavítva végül meggyőző fölénnyel, közel 30 másodperces előnnyel húzta be élete első Superbike futamát, 1.56 volt az ideje. A második versenyen Bálint ismét jól rajtolt, ám a folyamatosan száradó pályán a gumijai hamar elfogytak, így ezúttal nem tudott a győzelemért harcolni, ám így is a harmadik helyen intették le.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

One thought on “Kovács Bálint futamot nyert Superbike-ban

  • Csécsei Dávid

    A motorversenyző is pilóta ezért nemcsak a versenyzőt használd, hanem a pilótát is mert ez így igazságos!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük