fbpx
Házi barkácsMotorok

A csillámpóni projekt, avagy házi barkács útmutató motor fóliázáshoz – 1. rész – VIDEÓVAL!

Csillápóni Projekt motorkerékpár fóliázás

A helyzet az, hogy a Yamaha “Race Blu” színkombinációja nagyon szép. Szép, csak egy idő után már kicsit unalmas. Szóval úgy döntöttünk, az Ember, meg Én, hogy le kell fóliázni, még amíg nem kell bejárnia dolgozni a karantén miatt.

Persze nem műhelyben, hanem a zsebkendőnyi kis “nappalinkban” kivitelezni ezt a dolgot nem volt egyszerű, de megoldottuk. És ha nekünk sikerült, akkor kis gyakorlással akár neked is mehet 🙂 Persze ha még sosem csináltál ilyesmit, akkor jobb, ha veszel a legolcsóbb színből abból a márkából, amit kinéztél magadnak, és csak gyakorolsz vele egy pár idomon, hogy hozzászokj a fólia viselkedéséhez.

Csak akkor állj neki a drágább, “menő” fóliával amit a végleges színnek akarsz, ha már biztos a kezed. Nekem azért volt könnyebb, mert az Emberemnek ez a főállása, habár a fólia, amit a kicsi szívem megkívánt, egy olyan márka, amivel még Ő sem dolgozott soha. 😀

Mivel a Race Blu bizony egy kékre fújt vázat jelent az én esetemben, azzal nem sok szín passzol igazán. Tehát úgy okoskodtam, hogy akkor ha nem találunk egy bizonyos színt, ami jól mutat vele… akkor legyen az összes!

Csillápóni Projekt motorkerékpár fóliázás
Szürke volt, szivárvány lett. Szerencsére árnyékban továbbra is “szürke”, mint ahogy az a forgalmiban szerepel.

Így lett tehát Picurból Csillámpóni.

Összességében a projekt egy napot és egy délutánt vett igénybe, szétszedéssel és összerakással együtt. Plusz két hetet várni kellett, mire megérkezett az utolsó kis apróság: a gyári matrica szett.

Első nap lecsupaszítottuk Picurt, az én drága MT-03-asomat.

Csillápóni Projekt motorkerékpár fóliázás
Kifejezetten kegyetlen látvány volt a műanyagoktól megszabadítva látni. Ez viszont jó alkalom lehet egy nagyon alapos takarításra.

Szerencsés vagyok, mert nekem a tankon műanyag borítás van, amit szintén le tudtunk szedni. Persze emiatt sosem tudok feltenni egy mágneses tanktáskát… Már itt volt egy meglepetés, mégpedig az, hogy a csavarok nagy része menetrögzítőzve volt. Hasznos ilyenkor csinálni egy fotót a leszedett idomról, amin látszanak a csavarok helyei a későbbi visszarakáshoz.

Úgy döntöttünk, hogy nem szedjük le a gyári matricákat, hogy ha egyszer megválnék a motortól, vagy a szépséges új színétől, akkor azok megmaradjanak a fólia alatt.

Minden idomot behoztunk a házba és szépen letakarítottam, az utolsó hátsó kis milliméterig, hogy sehonnan ne kerülhessen a fólia alá kosz, aztán kezdődött a munka.

5 1 vote
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x