fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

A 2018-as Yamaha WR250F és WR450 a dobogó tetejére repít

yamaha enduro 2018 2Harcban a 2017-es EnduroGP és Enduro 2 címekért

A Yamaha az idei szezonban is tovább erősítette az enduro világbajnokságon eddig elért eredményeit azzal, hogy az Outsiders Yamaha Official Enduro Team színeiben versenyző Loïc Larrieu sorozatban három egymást követő versenyhétvégén is dupla dobogós helyezést ért el az EnduroGP-ben. A tehetséges francia jelenleg vezeti a négyütemű motorral versenyző pilóták rangsorát, és WR450F motorkerékpárjának nyergében az igen erős 2. helyen áll az összesített EnduroGP kategóriában a 8 versenyes szezon 6. nagydíja után.

Az Enduro 2 géposztályban még szorosabb a verseny, ott a Yamaha WR250F modellel versenyző Jamie McCanney mindössze 6 ponttal van lemaradva a bajnokság éllovasa mögött. A Man-szigetről származó McCanney minden bizonnyal erős hazai szereplésre készül a szeptemberi Brit Nagydíjon, amivel megerősíthetné helyét a világbajnoki címért vívott harcban.

Két futammal a világbajnokság vége előtt a címekért folytatott verseny kimenetele még mindig nyitott, Larrieu és McCanney pedig joggal bízik a WR-F teljesítményében. A Yamahának ismét jó esélye van arra, hogy kiváló eredmény érjen el, ezzel még inkább kihangsúlyozva a WR-F győzelemre termett génjeit.

yamaha enduro 2018 7

2018-as WR250F és WR450F

A bőséges EnduroGP- és ralitapasztalataink felhasználásával fejlesztett 2018-as Yamaha WR-F modellek már a vásárlás pillanatától készen állnak a győzelemre. A WR250F és a WR450F is élvezi a Yamaha legújabb fordított hengerfejes technológiáját, mely az egyenes szívócsőnek köszönhetően azonnali gázreakciót és erős, lineáris nyomatékot biztosít. A gyújtáskapcsoló nélkül működő önindító gyors és könnyű indítást tesz lehetővé – ami kimondottan hasznos lehet egy domboldalon vagy mély mocsárban -, a könnyű hűtőventilátorral rendelkező, enduro stílusú hűtők pedig kiválóan szabályozzák a motor hőmérsékletét a legmostohább körülmények között is.

A WR-F modellekbe hosszú áttételű váltót szereltünk – mely a WR450F modellben 5 fokozatú, a WR250F esetén pedig 6 -, ezen kívül a központosított tömegű vázkialakítással rendelkező jármű felül elhelyezett légszűrője könnyedén hozzáférhető. Mindkét WR-F modellt optimalizált tengelykapcsolóval, O-gyűrűs lánccal, 18 colos hátsó kerékkel, 7,5 literes üzemanyagtartállyal, oldaltámasszal és motorvédő lemezzel szerelünk, tovább erősítve a kiváló enduro teljesítményt.

Az alapfelszereltségbe emellett szintén beletartozik a nagy fényerejű fényszóró, a LED-es féklámpa és a többfunkciós, LCD kijelzős enduro versenyszámítógép, mely minden információt biztosít ahhoz, hogy az élen maradhass.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x