fbpx
HírekMotorokMotorozás

80 éves korában elhunyt Roberto Colaninno a Piaggio elnöke

Meghalt a Piaggio elnöke Roberto ColaninnoMiután augusztus 15-én bejelentették, hogy a Piaggio elnöke és vezérigazgatója, Roberto Colaninno 80 éves korában elhunyt, a Piaggio & C. S.p.A. (PIA.MI) szeptember elején új felsővezetői struktúrát erősített meg.

Roberto Colaninno két fiát, akik apjuk 51,1%-os ellenőrző részesedését örökölték a Piaggio anyavállalatában, az IMMSI-ben (IMSI.MI), a Piaggio legfőbb felsővezetői pozícióiba nevezték ki. Az 52 éves Matteo Colaninno igazgatót az ügyvezető elnöki posztra nevezték ki, amelynek jogköre nagyrészt megegyezik a korábban betöltött jogköreivel.

A 46 éves Michele Colaninno igazgatót, aki már korábban is a globális stratégia, termék, marketing és innováció vezérigazgatója volt, vezérigazgatóvá nevezték ki. Michele Colannino emellett az IMMSI vezérigazgatója és COO-ja, valamint az Európai Motorkerékpárgyártók Szövetségének (ACEM, Brüsszel) jelenleg hivatalban lévő elnöke.

A Piaggio igazgatótanácsa Carlo Zanettit is új, nem ügyvezető igazgatóvá választotta, így az igazgatótanács tagjainak száma változatlan maradt. A Piaggio & C. S.p.A. igazgatótanácsának kilenc tagja tehát jelenleg Matteo Colaninno (ügyvezető elnök), Michele Colaninno (vezérigazgató), Graziano Gianmichele Visentin (független igazgató), Rita Ciccone (független igazgató), Patrizia Albano (független igazgató), Federica Savasi, Micaela Vescia (független igazgató), Andrea Formica (független igazgató) és Carlo Zanetti.

Roberto Colaninnót egyformán csodálták és gyalázták, de kétség sem férhet hozzá, hogy ő és családja milyen mélyen pozitív hatást gyakoroltak arra, hogy a Piaggio egy híres, de csődbe jutott olasz vállalkozásból nyereséges és egyre progresszívebb konglomerátummá vált.

Colaninno 2003-ban szerezte meg a Piaggiót, majd 2004-ben gyorsan lépett, és megvásárolta az Apriliát és a Moto Guzzit is. A Reuters szerint Colaninno Olaszország egyik legismertebb pénzügyi üzletkötője, az ország ipari életének központi alakja volt, akinek sikerült számos csődbe jutott vállalatot talpra állítania, de vegyes vállalati örökséget is hagyott maga után.

Forrás

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x