fbpx
EseményekMotoros túra

5 motoros nő egy hónapos túrája

highwayrunawaysride1A Harley-Davidson azzal ünnepli az erős és magabiztos motoros nők 100 éves évfordulóját, hogy támogatják a fotós Lanakila MacNaughton álmát a Highway Runaways Ride-ot. Lana négy legjobb barátnőjével 2015. július 3-án egy négy hetes túrára indult keresztül az Egyesült Államokon. Brooklynból indultak, New Yorkból, és a cél San Francisco.

A Highway Runaways Ride ötletét Avis és Effie Hotchkiss 1915-ös túrája adta. Ez az anya-lánya páros volt az első, akik nőként tették meg ezt az utat egy oldalkocsis Harley-Davidson motorkerékpáron, keresztül Amerikán. Ahogy Hotchkissék túráját 100 évvel ezelőtt, a Highway Runaways Ride-ot is a Harley-Davidson szponzorálja a motorkerékpároktól a felszereléseken keresztül a ruházatig természeteen.

A fotós MacNaughton arra specializálódott, hogy a modern idők, magához hasonló bátor és gyönyörű motoros nőit fotózza. A 4500 mérföldes úton történeteket gyűjt majd, és természetesen képillusztrációkat készít hozzájuk, hogy megossza a nagyközönséggel azt a szenvedélyt, amit ezek a nők éreznek a motoros túrázás iránt.

A Highway Runaways Rideon, MacNaughton és a barátnői a két keréken átélhető szabadságot és a függetlenségüket ünneplik, de nem ők az egyetlenek. A Harley-Davidson cég által végzett kutatás szerint ugyanis a motoros nők többsége úgy érzi, hogy a motorozástól boldogabbak, magabiztosabbak lettek, és sokkal szexisebbnek érzik magukat. MacNaughton úgy tervezi, hogy ezeket a pillanatokat fogja megörökítreni az út során fényképezőgépével. A képeket a közösségi oldalakon #hwyrunaways hashtaggal megjelölve töltik fel az út során a @womensmotoexhibit és a @harleydavidson oldalain, de természetesen a résztvevő hölgyek is rendszeresen posztolnak róla, hiszen mindegyikük rengeteg követővel rendelkezik például az Instagramon.

Túrájuk során Lana és a csajok keresztülmotoroznak az Egyesült Államok dél-keleti és déli részén mielőtt nyugatnak fordulnának. Az első kéét napon már hat államot érintgettek a kontinens keleti partján. Meglátogatják Atlantát, Nashvillet, Austint, Albuquerque-öt, Denvert és Renot. Útközben több Harley kereskedésben nagy bulival várják majd őket a helyi motorosok. Négy hét múlva pedig San Franciscoban élnek célba 4500 mérföld (kb. 7200 km) megtétele után.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha kíváncsi vagy merre járnak, a Lanakilah Womens Moto Exhibit oldalán tudod követni őket a térképen.

 

 

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x