fbpx

Rekord áron kelt el Ferenc Pápa Harley-ja

ferenc papa harley davidson 04Tavaly nyáron ünnepelte fennállásának száztizedik évfordulóját a Harley-Davidson. A jubileumi évforduló tiszteletére hatalmas ünnepséget tartott a nagy múltú motorkerékpár gyár.

 

A Rómában megrendezett esemény keretében a cég feje, Willie G. Davidson egy 2013-as Harley-Davidson Dyna Glide Custom motorkerékpárt ajándékozott Ferenc Pápának. Az egyházfő biztonsága érdekében nem használhatja ki a nem mindennapi ajándékot, így úgy döntött, hogy megválik tőle, és az érte kapott összeget nemes célra ajánlja fel. A párizsi Bonhams aukciós ház által február 6-án rendezett árverésén, rövid időn belül gazdára talált a Pápa aláírásával is ellátott motorkerékpár.

A csupán hat percig tartó licitháborút egy ismeretlen európai ajánlattevő nyerte 241 500 eurós (közel 74 000 000 forintos) ajánlattal. Az árverésen szintén licit tárgyává vált Ferenc Pápa Harley-Davidson márkájú, saját aláírásával díszített bőrdzsekije is, amit 57 500 euróért (17 500 000 forint) vihetett el a boldog licitnyertes.

Az aukción befolyt összeget teles egészében jótékony célra fordítják. Így többek között felújítják belőle egy római segélyszervezet Don Luigi di Liegro nevű szálláshelyét és a szintén Rómában működő, a Termini vasútállomásnál található konyhát. A szálláshely és a konyha naponta közel ezer ember menedékéről és élelméről gondoskodik, így minden bizonnyal jó helyre került a nem mindennapi áron elkelt Harley eladásából befolyt összeg.ferenc papa harley davidson 01ferenc papa harley davidson 02ferenc papa harley davidson 03

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x