MotorokMotorozás

5 dolog, amit télen megtehetsz a motorodért

motor tarolas telenValószínűleg mostanra a legtöbb motoros már elrakta a járgányát, de ha mégsem, van pár ötletünk.

  1. A karburátoros motorkerékpároknál nagyon fontos, hogy mielőtt hosszabb időre lerakod, járasd ki belőle a benzint (vagy ereszd le egy csavarhúzóval), mert hosszabb állásnál belerohad, és nem nagyon fog beindulni, vagy nem minden henger (már ha van több).
  2. A tankot tele kell tankolni, mert ahol a tank belseje levegővel érintkezik, ott tud rozsdásodni, ami később eltömíthet ezt-azt. Ha nagyon tutira akarsz menni, akkor még rakhatsz bele benzinadalékot, ami megköti a vizet a benzinből.
  3. Saját javaslatom a kipufogó bedugaszolása. Lehet kapni erre célszerszámot, kb. 1000 Ft-ért. Így tuti nem megy bele se pók, se egér, se semmi, ami beleférne. Ergo nincs az, hogy tavasszal nem indul be, vagy égett szag és füst árad a gépből.
  4. Ponyvából kültéri, eső- és UV álló, lélegzőt javaslok. Van olyan változat, ami nem túl drága és tényleg jó minőségű (méret függő, de olyan 5-7000 Ft körül van). A ponyva alá érdemes egy rossz pokrócot tenni, a tuti védelemért.
  5. Az akksit vedd ki, és vidd szobahőmérsékletre. Ha van kedved, vehetsz egy csepptöltőt, ami szépen karban tartja mindössze 3-5000 Ft-ért. Vagy rámérsz néha, és ha merülőben van, feltöltöd. Bár egy sima töltő is pénzbe kerül, ha épp nincs a háznál, akkor meg már sokkal jobb kicsit drágábban.

Nem kell már sokat átvészelnünk, hiszen február után nem nagyon szokott akkora hideg lenni, hogy ne bírná ki a motor fűtött garázs nélkül.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük