HírekMotorokMotorozás

Hogyan készítsd fel motorodat a tavaszi szezonra?

robogo felkeszite a szezoonra 1Az enyhe idő beköszöntével egyre többen veszik elő féltve őrzött motorkerékpárjukat, melynek eredményeképpen jelentősen megnő az utakon a motorral közlekedők száma.

A Moped91 Kft. ügyvezető igazgatója azt tanácsolja, hogy a tulajdonosok mindenképp gondoskodjanak robogójuk, vagy motorjuk megfelelő felkészítéséről a biztonságos közlekedés érdekében.

„Ha a motor több hónapot állt a garázsban, vagy valamilyen zárt tárolóban, akkor valószínűsíthető, hogy a gumiabroncsok levegőnyomása jelentős mértékben csökkent. Éppen ezért indokolt lehet ellenőrizni azok nyomását, hogy ne lapos kerekekkel induljunk útnak” – hívta fel a figyelmet Csima Béla, a Moped91 Kft. ügyvezető igazgatója.

A kerekek ellenőrzésénél nem szabad elmulasztani a fékek ellenőrzését sem, hiszen nem csak a saját, hanem akár az utas épségét is kockára teheti a tulajdonos, ha kopott fékpofákkal vág neki a tavaszi szezonkezdetnek.

Ne felejtsük el tölteni az akkumulátort!

A motor üzembe helyezésénél az akkumulátorra is figyelmet kell fordítani. Ha az energia-tároló egység ritkán, vagy egyáltalán nem volt töltve a tél folyamán, akkor célszerű az első indítás előtt feltölteni. „Ilyenkor lehetőleg kerüljük a gyors töltőt, tanácsos inkább kis töltőáramú készüléket használni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Elő a motorokkal! – Alap átnézési tanácsok bevetés előtt

Egy átlagos kapacitású és állapotú akkumulátor estében maximum két nap alatt elérhető a teljes töltöttségi szint” – hívta fel a figyelmet a Moped91 Kft. ügyvezető igazgatója. Nem szabad megfeledkezni továbbá a lánc-, illetve robogók estében a szíj feszességének ellenőrzéséről sem. Szükség esetén tisztítsuk meg őket, illetve gondoskodjunk a megfelelő kenőanyagról. Fontos továbbá a hűtő-, illetve a fékfolyadék ellenőrzése is.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük