EseményekMotorverseny

2. Ladies Trophy a Hungaroringen

ladies trophy 2013 2 hungaroring 25A Michael Fiala Motorsports osztrák motoros csapat a szervezője a Ladies Trophy elnevezésű női gyorsasági kupasorozatnak immár második éve. A Hungaroringen rendezték meg az idei második futamot június 17-18-án. Igen, azon a két nagyon-nagyon kánikulai napon…

Kik és hányan indultatok a versenyen, mely országok lányai vettek részt a két napon?

Ancsy: Összesen 11 lány kvalifikálta magát a versenyre, bár mi versenyzők jóval több nevezőt vártunk, és főként a magyar lányokat hiányoltuk, hogy nem indultak el többen. Biztos sokaknak az időjárás „melegsége” is határt szabott a motorozáshoz, hiszen valljuk be, 40 fokban tetőtől-talpig bőrruhába-bukósisakba beöltözve szinte egész nap ott lenni, nem éppen kellemes viselet. Ettől függetlenül három magyar lány ismét jól helyt állt a versenyen és szép eredményekkel búcsúztunk el a második nap végén. A többi résztvevő hölgy között volt német, szlovén, osztrák származású, és ha jól emlékszem, még talán lengyel is.

Milyen eredménnyel végeztetek a versenyen?

Kata: 1000 cm3-ben ismét sikerült elhoznom a 2. helyezést. Nagyon örültem neki.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Gemi: Az SSP 600 kategóriában a 4. helyen értem célba. Nagyon meleg volt, így hamar elfáradtam a versenyen, de igyekeztem nem feladni, hisz’ nem tudhattam, mi zajlik mögöttem. Ami tőlem tellett, megtettem, így sikerült a 4.helyet megszereznem. És ennek nagyon örülök.

Ancsy: Az SSP 600-as kategóriában indultam, ahol Gemi is, és sikerült egy nagyon fárasztó hat kör alatt a 3. helyen célba érnem. Nagyon boldog voltam a helyezést illetően, mivel nagyon melegben, közel 40 fokban gyűrtük le a versenytávot, és a Hungaroringen nagyon régen nem is motoroztam, így külön jó élmény volt a dobogóra állni. A rajtomat szokásomhoz híven elrontottam, de most mégsem annyira, mint az tőlem megszokott. Egy darabig az élmezőnyt is sikerült követnem. A köridőm messze elmaradt még mindig az itteni legjobbamtól, de igyekszem agyban is visszatérni a „szülési szabadságról”. A másik két magyar lány is szuper ügyes volt, nagy gratuláció nekik is, hogy ilyen melegben végig bírták csinálni ezt a két napot  Ha még egy kört lett volna a versenyből, szerintem mind leesünk a motorról, úgy elfáradtunk… Szerintem jó emlék lesz mindannyiunknak.

Összességében milyen volt ez a két nap a versenypályán?

Gemi: Ha röviden kéne válaszolni, nyilván azt írnám, MELEG volt. Kicsit hosszabban viszont azt tudom mondani, hogy a meleg ellenére is nagyon jó volt ez a két nap, jó volt a társaság, a magyarok nagy része egy helyen volt, így még otthonosabb volt az ottlét. Segítettünk egymásnak, jókat nevettünk, és nem utolsó sorban jót motoroztunk.

Kata: Összességében nagyon élveztem ezt a két napot, nagyon jó hangulat volt mindkét nap.

Végeredmény:
1000-es kategória
1. Manca Katrasnik
2. Sári Katalin
3. Kristyna Endalova

SSP600-a kategória
1. Zuzanna Schillerova
2. Alina-Christina Udrescu
3. Kissné Kerék Anikó
4. Szamosi Petra

Ancsy: Nagyon jó volt, még ha iszonyatosan meleg is volt. A két gyermekünk is szuperül érezte magát, még saját kis medencéjük is lett Geminek köszönhetően, így nekik nagyon jó dolguk volt a pályán. Néha a fejünket azért mi is belemártottuk hűsítésképpen.

Milyen volt a szervezés?

Ancsy: Michael Fiala a szervező köztudott, hogy nagyon szívén viseli a lányok-nők motorozásának külön lehetőségét és igyekszik a lehető legjobb körülményeket biztosítani nekünk, hogy biztonságosan tudjunk motorozni, a fiúk között is akár. Az edzések, időmérők a fiúkkal közösen zajlottak, de minden rendben lezajlott. Külön meglepetés volt számunkra, hogy az edzések előtt meginvitált bennünket egy közös kis pezsgőzésre és megköszönte illetve sok sikert kívánt nekünk, hogy ilyen melegben is helyt állunk és visszük a női pályamotorosok jó hírét.

Hogy bírtátok a negyven fokos kánikulában a motorozást?

Kata: Elég nehezen viseltem a nagy meleget, a szabadedzéseken, sőt meg az időmérőn is 5-6 másodperccel rosszabbat mentem, mint a legjobbam. Szerencsére azért meglett az időmérőn a második hely, a versenyen pedig már jobb időt mentem. Így megtartottam a második helyet, de sajnos az első helyért nem tudtam küzdeni. A futam végére a nagy melegben úgy éreztem meg egy kört már nem bírnék menni. De nagyon élveztem a versenyt, és mindkét napot, igazi jó hangulat volt.

Gemi: Nehezen. De a motoron minden gondot elfelejtet az ember, így az sem volt érezhető, hogy nagyon meleg van, legalább is nekem. Persze, a szabadedzések közötti várakozás volt a legrosszabb, bőrruhában, de még bőrruha nélkül is nehezen lehetett kibírni. Sokat ittam, hűtöttem magam.

Ancsy: Két gyerek mellett elég jól bírom a kiképzést, de a 40 fok nagyon megviselt mindannyiunkat, ez már nem a normális motoros időjárás senkinek sem. De hát meleget akartunk végre, megkaptuk.

Gratulálunk a magyar lányoknak a sikerhez! A Ladies Trophy harmadik fordulója a Pannonia-Ringen lesz július 22-23-án, majd utána Brno lesz az utolsó helyszíne az idei sorozatnak.

ladies trophy 2013 2 hungaroring 1ladies trophy 2013 2 hungaroring 2ladies trophy 2013 2 hungaroring 3ladies trophy 2013 2 hungaroring 4ladies trophy 2013 2 hungaroring 5ladies trophy 2013 2 hungaroring 6ladies trophy 2013 2 hungaroring 7ladies trophy 2013 2 hungaroring 8ladies trophy 2013 2 hungaroring 9ladies trophy 2013 2 hungaroring 10ladies trophy 2013 2 hungaroring 11ladies trophy 2013 2 hungaroring 12ladies trophy 2013 2 hungaroring 13ladies trophy 2013 2 hungaroring 14ladies trophy 2013 2 hungaroring 15ladies trophy 2013 2 hungaroring 16ladies trophy 2013 2 hungaroring 17ladies trophy 2013 2 hungaroring 18ladies trophy 2013 2 hungaroring 19ladies trophy 2013 2 hungaroring 20ladies trophy 2013 2 hungaroring 21ladies trophy 2013 2 hungaroring 22ladies trophy 2013 2 hungaroring 23ladies trophy 2013 2 hungaroring 24ladies trophy 2013 2 hungaroring 26

ladies trophy 2013 2 hungaroring 27ladies trophy 2013 2 hungaroring 28

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük