fbpx
EseményekMotorverseny

Görbe Soma rajt-cél győzelmet aratott a hétvégén

gorbe soma minigp pro sosnova 1Jelenleg talán a legígéretesebb tehetség a gyorsasági motorozásban Görbe Soma, aki szinte minden versenyét megnyeri, ahol elindul.

Az elmúlt hétvégén, 2016. május 21-22-én került megrendezésre a cseh MiniGP bajnokság a sosnová-i aszfaltcsíkon. Magyarországot Görbe Soma képviselte a MiniGP-PRO kategóriában, ahol 10-18 évesek indulhatnak. Soma a legfiatalabb versenyző ebben a mezőnyben, augusztusban lesz 11 éves. 

A Sandlanderes versenyzője korábban sosem járt még ezen a pályán, úgyhogy nagy kíváncsisággal vágott neki a két futamból álló versenyhétvégének.

A szombati első időmérőn még durván egy másodperces lemaradásban zárt a második helyen, de a második időmérőt már fölényesen megnyerte, így pole pozícióból indulhatott a versenyen. Nem volt ez máskép a vasárnapi futamokon sem, továbbra is őrizte a pozícióját, és mindkét futamon remekelt. Ezzel bezsebelte mindkét futam első helyét.

Soma ráadásul a hétvégén pályacsúcsot állított fel, és övé volt a leggyorsabb köridő is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Nagy sikerként könyveljük el ezt a hétvégét, hiszen úgy indultunk neki a hétvégének, hogy szerettünk volna az első négy közt végezni, és ehhez képest két első hellyel térhettünk haza!” – mesélte Soma apukája, Görbe Sándor motorépítő, a Radical Garage tulajdonosa.

A cseh bajnokság, amely összesen hét versenyből áll, két hét múlva folytatódik a píseki pályán, ami szintén ismeretlen az ifjú motoros előtt.

Soma ezen a versenysorozaton kívül a Közép-Európa kupába is benevezett, ahol Cseh, Szlovák és Magyar versenyzők indulnak majd.

 gorbe soma minigp pro sosnova 2gorbe soma minigp pro sosnova 3gorbe soma minigp pro sosnova 4

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x