fbpx

Lezajlott a 10. Motoros Búcsú – Kerékpáros és Motoros Zarándoklat

motoros bucsu szentkutvolgye 1„Jó példával élni két keréken!” – nem hiába lett az évről évre májusban megrendezésre kerülő motoros zarándoklat mottója.

Majd két évig gondolkodtunk, tanakodtunk azon az alapítványon belül, hogy hogyan lehet az épített örökségen túl, a hagyományainkat, a kultúránkat, a hitünket és a Mária tiszteletet tovább adni. Egyértelmű volt kellenek a jó példák! Mindezek mellett azt is tudnunk kellet, hogy kik által, s akkor jött a sugallat; meg kell mutatnunk a motoros társadalom pozitív törekvéseit! Aztán összeállt, s megszületett először csak kerékpáros és motoros zarándoklatként, majd később két napos esemény formájában Motoros Búcsúként.

S most az elmúlt hétvégén 10. alkalommal kerül megrendezésre, a már hagyományokhoz híven a Motoros Búcsú – Kerékpárosok és Motorosok Zarándoklata az Ecséd település szélében található festőien szép Szentkút-völgyében. A jubileumi alkalom, jelentős fordulópont volt a szervezők szempontjából, hiszen 10. alkalommal érkeztek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék az idei szezont. Ezért igyekeztünk szerény, de tartalmas programokat szervezni az ide érkezők megelégedésére.

A rövid megnyitót követően az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében itt köszöntöttük Benkő Lászlót urat, aki több sikeres történelmi regények szerzője, aki író-olvasó találkozón nagy sikernek örvendett. Közvetlensége és tartalmas, színvonalas előadása örök élmény marad minden résztvevő számára. Az előadás, és baráti eszmecserének hangulatát segítette Machovits László (Macho) motoros barátunk a Hunyadi Rend kapitánya, mint beszélgető partner.

Aztán a finom ebédet követően, amit a MOTaMOT felajánlásából és az Ecsédi Motoros Egyesület jóvoltából készült, már megjelenésével nagy figyelmet kapott Mónus József hagyományőrző harci és távlövő íjász, többszörös világbajnok és világrekorder előadása. Valami szenzációs bemutatónak lehettek részesei a megjelentek, ami leginkább motiváló és lenyűgöző volt; először a kápolnától 130méterre egy zászló jelzésénél található műanyag poharat célzott meg sikeresen, majd egy kb.: 400méterre lőtt, s bizonyította miképpen vív a magyar zászló becsületéért!

A meghirdetett ünnepi programnak megfelelően kezdődött Czemez Frakas lovas zarándok előadása, aki a lelkiségi programokat gyarapítva beszélt a lovas zarándoklatról, a vállalható célokról és a hit erejéről. Nagyon jó felvezetése volt az időrendben közeledő szentmisének, egy lelki többlet.

Az alapítvány és minden szervező meglepetésére Rácz László felvidéki motoros barátunk, és kovácsmester saját készítésű műalkotásait ajánlotta fel jótékonysági árverésre, melyből befolyó összeget a szenthely Boldogasszony kápolna fejlesztésére ajánlották a licitálók. Ez úton is köszönjük a felajánlást mind a műtárgy alkotójának, mind a vevőknek!

Miközben erőteljesen tűzött a nap és lágyan lengedezett a szél, mind egyre több motoros és érdeklődő zarándok érkezett a szenthelyre. Az alapítvány rendelkezésére álló területén szinte teljesen megtelt motorosokkal és gyalogos zarándokokkal az ünnepi szentmisére, melyet Balla Barnabás atya Pálos Rendi szerzetes celebrált, s melyet Hargitafürdőről érkezett erdélyi gyerekek ünnepi öltözetben csodálatos énekekkel tettek felejthetetlen élménnyé.

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x