Házi barkácsKiemeltMotorokMotorozás

Zselés vagy sima – Milyen akkumulátort válasszak a motoromhoz?

Savas vagy zselés akkumulátor?

A sima savas, illetve zárt rendszerű akkumulátorokat vagy az üzletben töltik fel a csomagban mellékelt, speciális elektrolitot tartalmazó betöltő edényekkel, vagy te magad végezheted otthon. Ha bizonytalan vagy magadban, vagy egyszerűen még nem csináltál ilyet, bízd a feltöltést szakemberre.

Az után, hogy savval fel lett töltve, azonnal használatra kész, nem kell akkumulátortöltőre kötnöd. A legtöbb esetben, a boltban megvásárolt akkumulátor már fel van töltve elektrolittal, így nem kell vele bajlódnod.

Az igazi zselés akkumulátor már drágább móka. Ebben valóban zselé állagú az elektrolit, mely halmazállapotot egy adalékanyag hozzáadásával érik el a gyártók. Természetesen ez a típus sem igényel gondozást, és a legkülönfélébb pozíciókban, akár teljesen elfektetve is be lehet szerelni.

A zselés állagú elektrolitnak köszönhetően sokkal jobban bírja a rázkódást, így élettartama is hosszabb, viszont kényes az akkumulátortöltőkre, így csak kizárólag a hozzá való berendezéssel szabad táplálni szükség esetén.

A legjobb választás ez utóbbi lehet, viszont borsos ára miatt sokan inkább a zártrendszerű savasat választják. A hagyományos kiképzésű akkumulátort csak akkor válaszd, ha nem engedheted meg magadnak a nagyobb kiadást, mert a kis ártöbblettel megszerezhető zárt rendszerű akkumulátor kényelmesebbé teszi a témát, nem kell vele foglalkoznod.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük