Házi barkácsKiemeltMotorokMotorozás

Zselés vagy sima – Milyen akkumulátort válasszak a motoromhoz?

Ha a motorodhoz mégis a legegyszerűbbet választanád, légy gondos gazdi, és gyakran ellenőrizd. Ez nyilván olyan esetekben kivitelezhető könnyen, ha az akkumulátorhoz egyszerűen, komolyabb szerelés nélkül hozzá tudsz férni. Például, ha az ülés alatt helyezkedik el. Ha eldugottabb helyen lakik, akkor a két drágább verziót kell választanod.

Ha már tudod, melyiket szeretnéd, érdemes körülnézned az üzletek kínálatában, mivel ár szempontjából is nagy a szórás. Akkumulátorod típusa alapján keress. Ilyen, vagy hasonló kódot keress a régi darabon: YTX20L-BS

Ez a típusjelzés egy adott külső mérethez, kapacitáshoz tartozik. A magasság-szélesség-vastagság hármastól nem térhetsz el, mert egyszerűen nem fog beférni a helyére az új cucc, vagy épp lötyögni fog, nem lehet rendesen rögzíteni.

Jellemzően a kapacitás is adott, így nem tudsz 18 Ah-s helyett 25 Ah-s akkumulátort betuszkolni a helyére ugyanazon méretek mellett. Ha szerencséd van, ritkán mégis lehet találni olyan modellt, mely például a 28 Ah helyett 30-at tud, és mérete megegyezik a kisebbével.

Milyen márkájú akkumulátort válasszak?

Az, hogy milyen gyártó termékét választod, sok esetben nem szempont, mivel lehet, hogy egy patinás névvel bíró, drágább aksi belső szerkezet szempontjából egy ismeretlen márkájú, sokkal olcsóbb termékével megegyezik. Sőt, még az is lehet, hogy ugyanazon gyártósoron készültek, csak épp más-más márkanév alatt kerülnek fogalomba.

Olyanok tanácsát kérd ki márka tekintetében, akik ezzel foglalkoznak, vagy olyanokét, akik tapasztalataik alapján ajánlanak neked irányvonalat a témában, és akkor nyugodt lehetsz abban, hogy nem hullik szét az első napokon, és évekig megbízhatóan fog szolgálni, elősegítve a mindenkori biztos indítást.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük