HírekMotorbemutatóMotorok

Z1-től Z50-ig: a Kawasaki Z család fél évszázados fennállását ünnepli 2022-ben

Kawasaki Z50 2022 50. évfordulós modell

A Kawasaki 1972-ben bemutatta a Super Four modelljét, a Z1-et. Akkoriban a zöld csapat nem csak a legerősebb japán soros négyhengerest gyártotta, de a riválisokat is lekörözte a dupla felső vezérműtengelyes szelepvezérléssel.

A Honda CB750 uralmának megtörésére kialakított innovatív motorkonfiguráció lenyűgözhette a sebességváltók rajongóit, de a Z1 rendkívül vonzó Fireball fényezése is elnyerte a közönség tetszését. Ötven évvel később a Z1 DNS-e még mindig megtalálható a Z sorozat leszármazottaiban. A mérföldkövet a 2022-es Kawasaki Z 50. évfordulós kiadása ünnepli a retro stílusú Z650RS és Z900RS, valamint a modernebb Z650 és Z900 modellekkel.

Kawasaki Z900 50. évfordulós kiadás

A Z900 dinamikus Sugomi stílusa a bevezetése óta sok rajongót szerzett magának a dinamikus és érzékeny vezetési visszajelzésekkel párosuló, bátortalanul agresszív hozzáállással, amellyel csak egy Z rendelkezhet. A Supernaked Z900 50. évfordulós kiadása a Z1100GP, az 1980-as évek meghatározó léghűtéses Z modelljének Firecracker Red színébe öltözött. Ez a vörös árnyalat – amely a legendás GPZ900R-en is megtalálható – a Kawasaki jellegzetes színe volt abban az időben.

További előkelő színfoltként a villa külső csövei aranyszínűek, a váz pedig fényes fekete színű. Ezzel az egyedi színvilággal a Z900 Z50 modell teljes teljesítményű és 70kw A2 specifikációjú modellként is elérhető lesz az új szezonban. A színes TFT műszeregységet okostelefonos csatlakoztathatósággal magában foglaló Z900 integrált teljesítmény üzemmódokat, KTRC vonóerő-szabályozást és teljesítmény üzemmód választást (Full/Low), valamint teljesen LED-es világítást tartalmaz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kawasaki Z650 50. évfordulós kiadás

Az A2-es jogosítvánnyal is vezethető Z650 keskeny vázával és érzékeny, párhuzamos kéthengeres motorjával a minden tapasztalattal rendelkező motorosok nagy kedvence. A LED-es fényszóróval, TFT-kijelzővel és okostelefon-csatlakoztathatósággal felszerelt Z650 felpezsdíti az érzékeket, és inspirál minden motorozást.

Még több kép a Kawasaki Z50-es sorozatról

Az élénkvörös festést kifejezetten ezekhez a jubileumi modellekhez keverték, így az agresszív Supernaked Z stílusuk még feltűnőbbé válik. A sötétkék és az ezüst készletek kiemelik a piros színt. A korabeli modellekhez hasonlóan a “Z” embléma és a Kawasaki logó aranyszínűre van fényezve, ami még inkább megkülönbözteti ezeket a modelleket a széria társaiktól.

Mindehhez jönnek még a piros kerekek, az ezüstös tűcsíkok, a különleges ülésbőr és az első sárvédőn elhelyezett “Z 50.” emléklogó, és a csomag teljes.

Kawasaki Z900RS és Z650RS 50. évfordulós kiadás

A Retro Sport szcéna határait tovább tágítva a Kawasaki visszatért a Z márka gyökereihez, és az eredeti Z1 ikonikus “Fireball” mintáját választotta a retro sportmodell Z900RS és Z650RS 50. évfordulós kiadásaihoz. Kifejezetten ezekhez a modellekhez speciális festési eljárást fejlesztettek ki. A tank és a karosszéria cukorkaszínei rétegesen kerültek felhordásra, hogy mély, fényes textúrát hozzanak létre, amely kiemeli e gépek eredendő szépségét.

A gazdag színvilágot kiegészítve mindkét gép váza fényes fekete színben pompázik, és a szériamodelltől eltérő textúrájú, speciális ülésbőrrel, valamint eltérő színű varrásokkal van ellátva. Mindkét gépen aranyszínű kerekek és a múltat idéző “Double Overhead Camshaft” emblémák találhatók, és büszkén mutatják a “Z 50th” logót a tank tetején. Emellett a Z900RS bal- és jobb oldali motorborításán is megtalálható a “DOHC” embléma.

Valóban ritka, hogy egy márkacsalád egy évtizedet is kibírjon, nemhogy ötöt, a Kawasaki Z család mégis egyre erősebbé válik. Ezt az erőt 2022-ben az öt Z50-es modell jelenléte teszi valósággá, amelyek a Kawasaki és a márkához hűséges rajongók közötti ünnepi kötelék részét képezik.

Igyunk a Z következő 50 évére!

Z50 ünnepi színek:

  • Z900 / Z900 70 kW= FIRECRACKER VÖRÖS
  • Z650 = TŰZPIROS
  • Z650RS = CUKORKA GYÉMÁNTBARNA
  • Z900RS = CANDY DIAMOND BROWN

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük