Hírek

WILD Women – Női Sportvezetők

nsszKovács Niki gyorsasági motorversenyző is részt vett a Nemzeti Sportszövetség által tavaly meghirdetett Nemzetközi Női Sportvezető-továbbképzési programon.

A WILD, azaz a Women’s International Leadership Development – Nemzetközi Női Sportvezető-továbbképzési program a Nemzeti Sportszövetség és további 7 EU-s tagállam – Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Svédország – sportszervezeteinek közös kezdeményezése, melynek célja, hogy elősegítse a nők vezető pozícióba kerülésének esélyét a sportban, valamint fejlessze a döntéshozó pozíciókat betöltő női vezetők kompetenciáját, magabiztosságát. A program elindítását az ENGSO (Európai Nem-kormányzati Sportszervezet) kezdeményezte.

A projekt során Európa szerte közel 50 női sportvezetőnek van lehetősége a közös készségfejlesztésre és egy Pán-Európai női sportvezetői hálózat kialakítására. A projekt indítására 2010. április 13-14-én Brüsszelben került sor, melyet további hazai és nemzetközi képzések követtek.

2011 első hetében lezajlott az utolsó hazai képzés is. A herceghalmi eseményen többek között a stratégiai szervezés, a marketing és szponzoráció, a konfliktuskezelés került terítékre.

A programban Faragó Beatrix (Magyar Ökölvívó Szövetség), Kendi Ágnes Hana (Magyar Kick-boksz Szövetség), Kovács Nikolett, gyorsasági motorversenyző, Farkas Anna és Kovács Katalin (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar), Nagyné Varga Katalin (Debreceni Egyetem) vesz részt Magyarországról. Herceghalmon Göntér Krisztina, a sportért felelős államtitkárság EU szakértője, az Európa Tanács Sportfejlesztési Bizottságának alelnöke mentorként volt jelen.

Az Európai Unió támogatásával zajló képzést itthon a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) szervezi. A következő, és egyben utolsó állomás a programban február 16-17-én lesz Strasbourgban – tudtuk mag Szántó Évától, az NSSZ főtitkárától, aki magyarországi koordinátora a WILD-nak, melyben a dán, francia, olasz, cseh, angol, finn és magyar női sportvezetők vesznek részt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük