HírekMotorokMotorozás

125-ös népi kezdeményezés

A Totalcar országos aláírás gyűjtést kezdeményezett, amelynek célja, hogy a 125 cm3 alatti, és 11 kW teljesítményt meg nem haladó motorú motorkerékpárok „B” kategóriás jogosítvánnyal is vezethetőek legyenek, külön motoros jogosítvány nélkül, kiegészítő képzést követően.

Annak érdekében, hogy a javaslat jogszabály formájában a Parlament elé kerülhessen tárgyalásra és lehetőleg jóváhagyásra, 50 ezer aláírást kell összegyűjteni, két hónap alatt.

Totalcar.hu Kft.

1033 Budapest, Flórián tér 1. I. emelet
A határidő 2011. február 25.
A borítékra írd rá: 125

A kezdeményezés a közlekedés biztonságát és hivatott növelni: a modern, környezetbarát, négyütemű 50 köbcentis robogó a 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mint valóságos ingázási és közlekedési alternatíva. Európa szinte minden országában – feltételekhez kötve – érvényes egy ilyen szabályozás, mert a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel mérhető károkat okoznak.

A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a – most rendszám nélkül közlekedő – motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a nagyszámú, környezetkárosító, kétütemű smkp-k számának drasztikus csökkenése, és helyette modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembe helyezése és végül a városi dugók enyhülése.

Ha ezzel a javaslattal maradéktalanul egyetértesz, kérünk, hogy töltsd le az aláíró ívet innen, írd alá és küldd el a Totalcar címére. A borítékon szerepeljen, hogy “125”.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A következő helyeken személyesen írhatod alá az ívet:

A kérdés már csak az, hogy mikor jut valakinek eszébe azért is aláírást gyűjteni, hogy a motorral közlekedők biztonsága érdekében a B kategóriás jogosítvány előtt kötelezővé tegyék az A-t.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük