fbpx

UV-tetoválás Mirinél, az Invictus Tattoo-ban!

miri uv tattoo1

Te készítesz itt, a szalonban UV-tetoválásokat… Tudod, sok olyan dolog terjed az emberek között, hogy ezek a díszítések veszélyesek a bőrre nézve…

− Ezt évek óta csinálják Amerikában. Ezek a festékek bevizsgált, szabadalmazott termékek, Amerikából jönnek át. Teljesen biztonságosak, ugyanolyan alapúak, mint a normál tetováló festékek, csak annyi a különbség, hogy másképp reagálnak a fényre. Az ilyen tetoválás elkészítése viszont tényleg nehezebb. Például azért, mert ugye általában a mintákat felindigózzuk. Az indigó tintából van, s ha egy átlátszó UV-festékkel rámegyek, akkor azt a tintát feloldja a festék, és belevarrom a tintát a bőrbe, tehát összefogja az átlátszó festéket. Ezért szinte láthatatlanra le kell törölni az indigót és kicsit vakoskodni, hol vannak a vonalak. Lehet UV-lámpa mellett varrni, de az nagyon igénybe veszi a szemet. Inkább lámpa nélkül szoktam dolgozni. Szóval, egyáltalán nem veszélyes, csak van néhány „okos”, aki ezt felfújja és elterjednek a hamis dolgok az emberek között. Mi magyarok mindentől félünk.

Sokan kérnek ilyen jellegű tetoválást?

− Inkább több az érdeklődő, mert a félelem erősebb. De, vannak bevállalósak, akik viszont eléggé nagy mintákat szeretnének. Tényleg csak a fantázia szabhat határt az UV-tetoválásoknak. Nappal nem látszik belőle semmi, de ha bemész egy olyan helyre, ahol UV-fény van, az egész minta életre kel.

Látom, mennyire élvezettel beszélsz erről. Ennyire szeretsz az UV-festékekkel dolgozni?

− Igen, mert nagyon különleges. Ha mégis UV-lámpa mellett tetoválok, annyira vicces, hogy minden UV-fényű lesz körülöttem. Amikor valaki például korrekcióra jön, azt muszáj UV-lámpa mellett csinálnom, különben nem látnám a vonalakat. Akkor a papírtörlőtől kezdve, a vazelinen át, minden UV-fényben pompázik. Közben egymásra mosolygunk a vendéggel és a fogunk is UV-fényű. Tehát, teljesen vicces az egész helyzet!

A gyógyulási folyamat hasonló a normál tetoválásokéhoz?

− Teljesen ugyanaz, annyi különbséggel, hogy a rendes tetkónál a szín eltakarja a heget, tehát a hegnek a színét, ami ugye rózsaszínes. Az UV-festéknél ez nem látszik, szóval egy rózsaszínes hegnek néz ki maga a minta. Ennek is egy-másfél hét a gyógyulási ideje. Viszont a heg a hónapok során fog fokozatosan elhalványodni, és semmi nem fog látszódni belőle, csak UV-fényben adja ki magát a minta.

Hogyhogy te vagy az „UV-felelős”a szalonon belül?

− A srácnak, akinél tanultam anno, volt UV-festéke és nekem már akkor tetszett ez a tetoválási forma. Ki is próbálhattam az egyik vendégen. Mondtam az itteni főnökömnek, Gyuszinak, hogy milyen jó dolog ez az UV, nézze meg, mit varrtam. Nagyon tetszett neki, és végül mi is szereztünk be festékeket – majdnem egy egész színsort. Ezek látszanak nappali fényben is, de UV-ban szinte lángolnak, annyira gyönyörűek. A fehér nem látszódik nappal, csak a színesek. Érdekes amúgy, mert halvány neonos a színük napközben. A bőrben önmagukban nagyon diszkréten mutatnak…

…UV-ban pedig tombolnak… Sokféle dolgot hallottam már erről a tetoválás-féléről, de mint a normál minták esetében, itt is „csak” az a titok, hogy a megfelelő helyre kell menni, és nem szabad egy kontár gépe alá feküdni.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x