EseményekMotorverseny

Speedladies CUP három magyar indulóval

speedladies cup 2013 1A Slovakia-ringen került első ízben megrendezésre osztrák szervezésben a Speedladies CUP amatőr női kupasorozata, amelyen az Acis Motorsport Team három női indulója is részt vett kiemelkedő eredményekkel!

Milyen verseny volt, ahol most részt vettetek?

 

Hajni: Jura Racing szervezésén belül a Speedladies CUP, ez egy nemzetközi női kupasorozat. 

Mikor, és hol volt pontosan, ki szervezte?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hajni: Az első forduló sajnos elmaradt az időjárás miatt, a Pannonia ringen lett volna, így a Slovakia- ringen került megrendezésre az első forduló Május 31- Június 2 között.

Kik indultak?

Hajni: Szlovén, Osztrák, Német, Szlovák, és Magyar lányok

Kik vannak a (csajos) csapatban? 

A csapatunk három főből áll: Jakab Zsófia Virág, Koncsek Hajnalka, Lökös Klaudia

Voltak más csajok is?

Hajni: A versenyre 15 lány adta le a nevezését, és ment az időmérőn, a versenyen végül 13 lány indult el.

Mióta versenyeztek együtt így, hárman egy csapatban? 

Hajni: 2012-óta vagyunk egy csapat, és büszkén mondhatjuk, nagyon jó kis hármas vagyunk!

Milyen motorjaitok vannak és mikkel indultak a többiek?

Hajni: Zsófi egy Honda CBR600RR nyergében indul, Hajni egy Suzuki 600-as nyergében, Klaudia egy Suzuki 750 köbcentis motorral indul. A versenyen meglepődtünk, hogy 5 db 600-as motor volt „csak”, és a többi mind 750 illetve 1000-es volt.

Hogy ment a verseny? Mi lett az eredmény?

Hajni: A verseny számomra jól sikerült, életemben először sikerült a rajtom, így pár körig tudtam tartani a két 750 köbcentis motort, majd szépen lassan lemaradoztam és biztos harmadikként, kategóriám nyerteseként értem célba. Köridőben még nem vagyok ott, mint amit tudok itt menni, de azt hiszem, a mostani hétvége után a következő alkalommal már simán fogom tudni, illetve mindenképpen megszeretném azt javítani. Mindannyian nagyon igyekeztünk minél jobbak lenni, és mindenre odafigyelni, büszke vagyok a kis csapatunkra. Rendkívül jól éreztük magunkat a hétvégén, már nagyon várjuk a következő fordulót, ami Június 28-30-ig kerül megrendezésre a Pannónia ringen. Azért azt mindenképpen meg említeném, hogy az Alpok Adria Versenysorozatain is induló Pezic Ines 2:15-ös köridővel megnyerte a supersport 600-as kategóriát, majd a verseny után még elindult 3 különböző kategóriájú versenyen, ahol szintén nagyon jó köridőket motorozott, így a csajok versenyén másnap már nem indult.

Zsófi: Egész hétvégén remek formában éreztem magam, jó köridőket sikerült menni, szombaton volt némi gondom a gumival és a futóművel, de ezt hamar tudtuk orvosolni a srácokkal közösen, így vasárnap már tökéletes motorral állhattam rajthoz. Szombaton elindultam egy 600-as futamon, és ott nagyon jót meccseltem a fiúkkal. Vasárnap a versenyen úgy éreztem, nem sikerült jól a rajtom, majd végig egy nagyobb köbcentis motorral versenyző lánnyal küzdöttem, hol egyikünk-hol másikunk volt elől, volt motivációm, a kitűzött célom minden napra megvolt, és a végeredményem: 5.-ként intettek le, így a 600-as női kategória második helyét szereztem meg.

Klau: Jól sikerült a hétvége. A pályarajz alapján sokat tanultam, és a versenyen a kitűzött célt teljesítettem, igaz, a versenyen beragadtam egy picit, majd ezen hamar túllépve megkezdtem a saját tempóban való motorozást, a kockás zászlónál így hatodikként értem célba, a női Open kategória negyedik helyét szereztem meg.

Köridőket tekintve:

Hajni: 2:24                    Zsó: 2:24                     Klau: 2:26

Ezek a köridők aránylag jónak számítanak, de ennél sokkal jobbat szeretnénk menni mindhárman, így a következő Slovakia-ringen tartandó versenyre újabb célok lettek kitűzve, amit teljesíteni is fogunk.

Idén volt már más versenyetek is? Hol, mikor és milyen eredménnyel?

Hajni: A Hungaroringen megrendezésre került az Országos Bajnokság, melyen belül rendeztek egy kétórás endurance versenyt, ahol két csapattal képviseltük magunkat, Acis Motorsport 1. Koncsek-Bérczi páros, Acis Motorsport 2. Jakab-Deák páros. Mivel mi egy motorral mentünk, így majdnem minden lejövetelnél tankolni is kellett, így azokkal nehezen tudtuk felvenni a versenyt, akik 2-3 motorral és 2-3 fővel mentek. A verseny végén a 10. és 11. helyet szereztük meg az összesített táblán. Ezt a versenyt amolyan bemotorozásnak szántuk, de nagyon jól éreztük magunkat, és amennyiben lesz még ilyen alkalom, szeretnénk ismét elindulni.

Mikor, hol lesz legközelebb versenyetek?

Hajni: Csapatunk következő versenye a Pannónia ringen kerül megrendezésre, Június 28-30-ig.

Mivel te is édesanya vagy, meg szeretném kérdezni, hány éves a picur, hogy tudod megoldani a versenyzést gyerek mellett? Mit szól hozzá a család? Hogy viseli a gyerek? Terveztek még családbővítést?

Hajni: Az Én picurom idén lesz 7 éves, Szeptembertől megy iskolába, így egy újabb fejezet kezdődik kis családunk életében, amit nagy izgalommal várunk. Bendikét nem szoktuk elvinni a versenyeinkre, sokkal nyugodtabbak vagyunk, ha inkább valamelyik Nagymami vigyáz rá, jobban tudok Én is összpontosítani a feladatra. Természetesen sokszor akar velünk jönni, de azt sem bánja, ha otthon maradhat rosszalkodni. Családbővítés az egy jó kérdés, mert még mi sem tudjuk, mi legyen, egyik felünk akarja, a másik nem, majd az Élet ezt is elrendezi. Nagyon sok tényező van, amit szem előtt kell tartani, ezért ez nem olyan egyszerű kérdés számunkra. A versenyek alatt az Én kis gyermekeim a Klau és a Zsó, imádom őket, ezért nagyon féltem is persze, de rettentő büszke vagyok rájuk, örülök, hogy egy csapatot alkothatunk!

speedladies cup 2013 2speedladies cup 2013 3speedladies cup 2013 4speedladies cup 2013 5speedladies cup 2013 6speedladies cup 2013 7

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük