HírekKultúraMotoros történelem

Úttörők a maguk jogán: nők a Suturgisi Motoros Hírességek Csarnokában

1009Sam “Morgan” Storm, Marjorie Hummel, és Elizabeth “Boots” Buchholz azok a női motorosok, akik legutóbb bekerültek a Sturgis Motorcycle Museum & Hall of Fame legendái közé augusztus elején a Sturgis Rallyn.

Marjorie Hummel

Marjorie Hummel 1939-ben, 25 évesen az első motoros nő volt, aki saját motorkerékpárján érkezett a Black Hills Motor Classic találkozóra, ami a mai Sturgis Rally elődje volt. Szintén az első nő volt, aki ugyancsak a Sturgis Rally keretében, 1941-ben egy megbízhatósági versenyen a férfiakkal együtt állt a rajthoz.

A verseny körülbelül 30 kilométer hosszú pályán zajlott, ami a Sturgis környéki erdőkön is keresztül vezetett, sőt még egy patakon is át kellett kelniük a versenyzőknek. Marge ugyan az utolsó lett, de így is büszke lehetett az erőfeszítéseire, és a férfiakéval vetekedő bátorságára. Ekkor felismerte, hogy mennyire vonzzák az efféle kalandok, és később is hatalmas túrákat tett motorral.

Sam “Morgan” Storm

Sam “Morgan” Storm egyike azon kevés nőnek, akik próbára merték tenni magukat a Halálfalon. A “Wall of Death” egy henger alakú pálya, amelynek fala teljesen függőleges. A motorosok így vízszintesen száguldoznak rajta. Sam-et azzal a Paul “Sonny” Pelaquin nevű férfivel együtt javasolták a hírességek csarnokába, aki a lányt a szárnyai alá vette. Miután 14 éves korában elszökött otthonról, Sam Sonnytól tanulta meg hogy kell motorozni a veszélyes pályán.

A Halálfal mellett felnőve később sem tudott elszakadni a látványosságtól: bejárta az egész világot a társulattal, átlagosan napi négy előadást tartott. A mai napig szívesen osztja meg élményeit az érdeklődőkkel, hiszen világszerte az egyik leghíresebb extrém sportolóként tartják számon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Elizabeth “Boots” Buchholz

Elizabeth “Boots” Buchholz a szabadságharcos hírességek csarnokába került. Itt azok a személyiségek találhatók meg, akik a legtöbbet tették a motorkerékpárosok jogaiért. Boots a floridai ABATE (American Brotherhood Aimed Towards Education – egy nonprofit szervezet, amely Amerika szerte reklámozza a motorozást, miközben oktatással segíti a motorosokat, és lobbizik a motorosok jogaiért) tagja volt. Rengeteg olyan változást sikerült kiharcolnia, amely nem csak a floridai motorosokra volt hatással, hanem Amerika minden államában javította a motorkerékpárosok helyzetét.

Természetesen nem csak nők kerültek a hírességek csarnokába. A 2006-os további választottak: Jay Springsteen, John Parham, John Reed, “Deacon” Dave Phillips, és Rich “Neb” Nebelsick.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük