fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

Zapp i300 Electromos városi robogót mutatott be a Goodwood festival of Speeden

Zapp EV elektromos motorkerékpár

A Zapp Electric Vehicles (Zapp EV) a Goodwood Festival of Speed rendezvényen mutatta be első modelljét, a Zapp i300 nagy teljesítményű elektromos városi motorkerékpárt.

Az i300 első nyilvános bemutatója június 23-án az ikonikus goodwoodi dombon volt, ahol bemutatták az új modell innovatív kialakítását és motorkerékpár-szerű teljesítményszintjét, amely megkülönbözteti a többi elektromos városi kerékpártól.

A brit Zapp EV vállalat küldetése, hogy újradefiniálja az elektromos motorkerékpárok szegmensét, az i300 goodwoodi dombra való felfutása pedig izgalmas útjának kezdetét jelzi. Az i300 az első a nagy teljesítményű elektromos motorkerékpárok sorában, amelyek mindegyikét úgy tervezték és tervezték, hogy a megfelelő környezetben lekösse és izgalomba hozza a motorost.

A motorkerékpár- és autóipari szakértőkből álló csapat által vezetett Zapp EV a debütáló termék, az i300 esetében felmérte, hogy mire van szüksége a városi motorosnak – majd a legjobb anyagokat és technológiát vizsgálta meg -, hogy valami egyedit alkosson azok számára, akik nem akarják feláldozni a szórakozást a napi ingázás vagy a városi motorozás során.

Zapp EV elektromos motorkerékpár

Ennek eredményeként az i300 motorkerékpár szintű teljesítménnyel büszkélkedhet, egy elsőre szokatlan, lépcsős sziluettben, amely a könnyű kezelhetőséget vidámsággal és az izgalommal ötvözi.

Más elektromos városi kerékpárokkal ellentétben az i300 egy egyedülálló exoskeleton architektúra köré épül, és egy fejlett brit villanymotor hajtja, amely lehetővé teszi, hogy a teljesítménymotorok gyorsulási adataihoz mérhető legyen. Könnyű ötvözetből és kompozitból készült karosszériájának köszönhetően a teljes tömeg mindössze 92 kg (akkumulátorok nélkül), míg a belső állandó mágneses (IPM) elektromotor és a szénszálas szíjhajtás 2,2 mp alatt gyorsítja fel az i300-at 30 km/órás sebességre, és 4,8 mp alatt az L3e-A2 korlátozású 60 km/órás végsebességre.

A 14 kW csúcsteljesítmény és a hátsó kerékre jutó lélegzetelállító 587 Nm forgatónyomaték az i300 kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtja.

Az i300 újradefiniálja, hogyan kell kinéznie egy városi motorkerékpárnak: az egyoldalas hátsó lengőkarral ellátott, előfeszítés és lengéscsillapítás tekintetében állítható tolórudas hátsó felfüggesztés, a fordított első villa, az első tárcsa, a négydugattyús radiális féknyereg, a kétcsatornás ABS és a rendkívül alacsony profilú gumiabroncsok.

Zapp EV elektromos motorkerékpár

Nincs többé hatótávolság korlát

A Zapp EV nem csak a legjobban vezethető elektromos városi kerékpár megalkotását tűzte ki célul, hanem a leendő elektromos kerékpártulajdonosok által tapasztalt hatótávolsággal és töltési szorongással kapcsolatos problémákat is megoldotta egy innovatív kettős akkumulátor-rendszer kifejlesztésével. Az összes i300 modell alapfelszereltségeként két vonzó, könnyen hozzáférhető, ultrakompakt, hordozható, prémium LiNMC prémium akkumulátorcsomagot szereltek fel.

Mindkettő mindössze 6 kg súlyú, (a WMTC alapján) 60 km hatótávolságot kínál, és bármelyik szabványos 110/240 V-os háztartási konnektoron keresztül 20-80%-os töltöttséggel tölthető kevesebb mint 40 perc alatt, így nem kell nyilvános töltőpontokat keresni. Mivel az átlagos európai városi ingázás kevesebb mint 20 km naponta oda-vissza, az i300 tökéletes a városi motorosok számára.

Zapp EV elektromos motorkerékpár

A Zapp EV személyre szabási lehetőségek széles skáláját kínálja az i300-hoz. Idén hat ikonikus brit színt kínálnak az első sárvédőhöz és három ülésszínt. Ezek is egyedileg cserélhetők. További prémium opciók: gyémántcsiszolt könnyűfém keréktárcsák, más kerékszínek és egyéb iparági újdonságok: karosszéria NONA-karbon kompozitból, NONA-természetes kompozitból, óceáni újrahasznosított műanyagból; modulárisan cserélhető ülés alatti tároló, valamint számos egyéb járművön belüli opció és hozzá illő személyes kiegészítő. Összességében az i300 több mint 2,5 millió lehetséges kombinációval úgy lett megtervezve, hogy a vásárlók egyéniségét felvállalja.

Az i300 közvetlenül a Zapp EV e-kereskedelmi platformján keresztül vásárolható meg és négy változat közül lehet választani.

CsamShop motoros pólók 2023 május

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x