fbpx

Úsztál már friss tetoválással? – amit nem szabad…

tattoo summerA tetováltatók többsége betartja azokat a szabályokat, amelyeket a tetoválók elmondanak. Ezek között van az is, hogy tilos a friss tetoválást vízben áztatni. Egy texasi férfi meghalt emiatt…

A 31 éves texasi férfi 5 napos tetoválással ment úszni a Mexikói-öbölbe. 3 nappal később kórházba került, majd rohamasona elkezdett leépülni, s végül meghalt.

Egy orvosi szaklap, a British Medical Journal legújabb számában jelent meg az eset leírása. A férfi lábán viselte a tetoválást, s az úszást követően pár nappal elkezdett fájni a lába, rázta a hideg, lázas volt, s a tetoválása körül bepirosodott a bőr.

A Texasi Egyetem Orvosi Központjának gyakornoka, Dr. Nicholas Hendren így nyilatkozott az esetről: “A beteg állapota a nap folyamán gyorsan romlott: 12 óra leforgása alatt a szeptikus sokk kezdeti fázisából életveszélyes állapotba került. Röviddel a bekerülése után lélegeztetőgépre kellett tennünk, és erős antibiotikumokat kapott. Agresszív rehabilitációt kezdtünk, ám az állapota ezt követően ismét romlani kezdett, végül két hónappal a kórházba kerülése után belehalt a szeptikus sokkba.”

Az orvosok nem azért hozták nyilvánosságra az esetet, hogy a tetováltatástól rettentsék el az embereket, hanem azért, hogy figyeljenek oda az előírások betartására, ami a gyógyulási időszakot illeti.

Forrás: nlcafe.hu

Fotók: Invictus Tattoo, CNN

tetovalas fertozes

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 szavazás
A cikk értékelése
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Inline visszajelzések
Összes hozzászólás
0
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Szólj hozzá!x
()
x