fbpx

A legjobb szer másnaposság ellen?

bloody mary pc 200 200A gyötrő, fejfájós másnaposság ellen hatékony orvosságnak számít egy pohár Bloody Mary.

A vodkából, paradicsomléből és fűszerekből kevert, 90 éve jól bevált recept máig a világ egyik legnépszerűbb koktélja. A Bloody Maryt állítólag egy párizsi bárban találták fel az 1920-as években.

Tudósok úgy vélik, hogy sikerült megfejteniük a tökéletes Bloody Mary titkát. A titok abban rejlik, hogy az olcsó vodka mellé a lehető legjobb minőségű, és ebből kifolyólag a legdrágább paradicsomlevet kell keverni, majd jeget hozzáadni. Fontos továbbá, hogy az így elkészült italt legfeljebb harminc percen belül el kell fogyasztani, hogy a kemikáliák ne tudjanak teljesen összekeveredni és feloldódni.

Az ital klasszikus verziója vodka és paradicsomlé megfelelő arányával készül, kiegészítve egy csipet sóval, őrölt borssal, Worcestershire szósszal és citromlével. Számos más verzió létezik világszerte, vannak, akik tormával, vagy Tabasco szósszal ízesíti a koktélt. Az italt többnyire jéggel szolgálják fel, zellerrel és citromkarikával díszítve.

 A Bloody Mary-t tartják a világ egyik legkomplexebb koktéljának, mivel több száz ízkomponens keveredik benne, melyek együttesen hatnak az ízlelőbimbókra, mondta Dr. Neil Da Costa, a New Jersey-i Nemzetközi Ízek és Illatok Vállalat íz-szakértője, az Amerikai Vegyi Társaság konferenciáján. A koktél szinte az összes ízt magában hordozza, amit az ember érzékelni képes – egyszerre édes, sós, savanyú és pikáns, egyedül a keserű ízt nem tartalmazza.

Da Costa szerint a Bloody Mary kémiailag nagyon instabil szerkezetű, mivel az ital minősége gyorsan romlani kezd a paradicsomlé savainak hatására. Emiatt érdemes jeget adni az italhoz, hogy frissebb maradjon, és nem szabad fél óránál tovább állni hagyni. A koktél legnagyobb részét a paradicsomlé teszi ki, ezért mindenképpen a lehető legjobb minőségű terméket, a legjobb márkát válasszuk, javasolja Da Costa.

Az eredeti cikkhez

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x