fbpx
CsajokHírekTetkó a csajokon

Sisi viaszszobrán is ott virít a horgony tetoválás!

sisi viaszszobor tetovalasA királyok, királynők is tetováltattak régen magukra, s érdekes elmélázni azon, vajon nekik mit jelenthetett a bőrükre varratott minta… A gyönyörű, sokak által imádott Erzsébet királyné (Sisi), Ferenc József császár felesége egy vasmacskát tetováltatott a bal lapockájára.

Amikor megláttam a viaszszoborról készült felvételt, rögtön a tetováláson akadtak meg a szemeim. Sisi szobra egyébként Magyarországon, Gödöllőn vendégeskedett egy egész napig, mégpedig július 5-én.

Madame Tussauds híres múzeumának bécsi panoptikumából érkezett hozzánk a szépen megmunkált alkotás, mely a gödöllői Királyi Kastély dísztermében volt látható.

Visszatérve a tetoválásokra, a régi időkben ugyebár könnyű volt elrejteni a mintákat a koronás főknek, hiszen akkoriban még nyaktól bokáig takarta az embereket a ruha, nem úgy, mint napjainkban…

Ezért, Sisi kis horgonyát csak Ferenc József láthatta, no meg a fürdető- és öltöztető hölgyek, akik mindenben a császárné rendelkezésére álltak. Kíváncsi lennék, mit mesélne Sisi a tetoválásáról, a miértjéről és az élményről, amikor felvarrták hamvas, fehér bőrére!

Olvass még több cikket a tetoválásokról! 

Forrás, fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

sisi viaszszobor

 

CsamShop motoros pólók 2023 május

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x