CsajokHírekTetkó a csajokon

Sisi viaszszobrán is ott virít a horgony tetoválás!

sisi viaszszobor tetovalasA királyok, királynők is tetováltattak régen magukra, s érdekes elmélázni azon, vajon nekik mit jelenthetett a bőrükre varratott minta… A gyönyörű, sokak által imádott Erzsébet királyné (Sisi), Ferenc József császár felesége egy vasmacskát tetováltatott a bal lapockájára.

Amikor megláttam a viaszszoborról készült felvételt, rögtön a tetováláson akadtak meg a szemeim. Sisi szobra egyébként Magyarországon, Gödöllőn vendégeskedett egy egész napig, mégpedig július 5-én.

Madame Tussauds híres múzeumának bécsi panoptikumából érkezett hozzánk a szépen megmunkált alkotás, mely a gödöllői Királyi Kastély dísztermében volt látható.

Visszatérve a tetoválásokra, a régi időkben ugyebár könnyű volt elrejteni a mintákat a koronás főknek, hiszen akkoriban még nyaktól bokáig takarta az embereket a ruha, nem úgy, mint napjainkban…

Ezért, Sisi kis horgonyát csak Ferenc József láthatta, no meg a fürdető- és öltöztető hölgyek, akik mindenben a császárné rendelkezésére álltak. Kíváncsi lennék, mit mesélne Sisi a tetoválásáról, a miértjéről és az élményről, amikor felvarrták hamvas, fehér bőrére!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Olvass még több cikket a tetoválásokról! 

Forrás, fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

sisi viaszszobor

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük