HírekKultúraMotoros könyv

A bolygók a felelősek a sok motorbalesetért

motorbaleset asztrologiaAmikor 2000 nyarán az volt az érzésem, hogy szokatlanul sok a közlekedési baleset, köztük a motorosokat érintő is, beszéltem egy asztrológiával is foglalkozó motoros barátommal, hogy együtt fejtsük meg az okát.

Akkor, 2000-ben a Wild magazin szeptemberi számába írtam egy rövid szösszenetet a bolygók és a közlekedés kapcsolatáról. A sors iróniája, hogy ezt a cikket elolvasta egy motoros jól lehülyézte a cikk íróját, hogy ilyen nincs is, majd hazafelé súlyos motorbalesetet szenvedett. Egy év múlva ő let a párom. Sokkal később pedig a férjem…

Mivel az utóbbi hetekben már félve nyitom ki a Facebookot és nem merem felvenni a telefont, ha ismeretlen számról hívnak, olyan sok motoros és egyéb balesetről hallani, úgy véltem, most ismét itt az idő utána járni a dolgoknak. Aki ezúttal a segítségemre volt, Orosz Edina, a Tündér Tanoda tanárnője. Ő így elemezte a jelenlegi helyzetet:

Az Uránusz szembenállásban van a Jupiterrel már régóta, ez főleg a törvényes kapcsolatoknak, házasságoknak, házasulásoknak nem kedvez, nagy az emberekben most a függetlenség vágy. Ez a fényszög legkorábban szeptemberben kezd majd kioldódni. Az Uránusz a hirtelen, váratlan fordulatokat is jelképezi, valamint az elektromosságot is. A balesetekben főleg a “hirtelensége” miatt tud szerepet kapni.

A közlekedést jelképező bolygó a Merkúr. Aminek a feszültségét az utóbbi napokban sokan érezték az a Bakban járó Plútó és a Rákban járó Mars bolygó szembenállása. Ennek már inkább lehet szerepe a balesetekben, indulatok elszabadulásában, hiszen mindkettő nagy erejű, kártékonynak mondott planéta. A Mars jelképezi a harcot, versengést, erőt, agresszivitást, indulatokat, vért, a Plútó pedig a teljes átalakulást, és sajnos a halált is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Eddig a Merkúr is a Rák jegyében volt, így a közlekedés bolygóját is támadta szemből a Plútó, és Uránusz-Merkúr kvadrát is volt, de szerencsére ez már kioldódóban van így, hogy július 6-án átlépett a Merkúr az Oroszlán jegybe.

A kvadrát egy feszültségekkel teli nehéz fényszög. A Kos Uránusz és a korábban Rák jegyben járó Merkúr idején bekövetkezett balesetek valószínűleg érzelmi felindulások miatt történtek, valami belső történés miatt ültek az emberek úgy járműre hogy vadul, megengedett sebességet átlépve, agresszíven (Kos Uránusz) vezettek.

Tehát itt most nem a fáradtság, vagy a buli miatti másnaposságok okán történtek a balesetek, hanem a rájuk zúduló érzelmek, belső lelki történések, családi ügyek miatt…

Valószínűleg az Oroszlánban tanyázó Merkúr hatására most egyre többen akarják majd megmutatni a luxus járgányaikat, és büszkélkedni vele. Az Oroszlánnak fontos a csillogás, a pompa, a luxus, és az, hogy csodálják…  Igen, én úgy látom hogy most már vége lehet ennek a baleset szériának. Azt gondolom, hogy az Oroszlán Merkúr kapcsán sok szép járművet fogunk látni a közlekedésben az elkövetkező hetekben.

Amire most figyelni kell, hogy nehogy a túlzott gőgösségünk – megmutatom, hogy az én motorom, autóm a legjobb, a legerősebb, a legnagyobb teljesítménnyel bíró – és becsvágyunk miatt kerüljünk baleset helyzetbe!

 

Olvasd el a 2000-ben írott cikket is! Lapozz tovább!

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük