HírekKultúraMotoros film

Brittney Olsen a Forged custom Indian Scout sorozat második építője

Az Indian Motorcycle hatrészes Forged videósorozatában azt kívánja bemutatni, hogy az új Indian Scout kifejlesztésekor gondoltak a motorépítőkre. Az új acélcsővázzal, valamint a könnyen eltávolítható és cserélhető fém karosszériával az Indian Scout sokkal könnyebben megmunkálható, így tökéletes vászon az önkifejezéshez.

Brittney Olsen vintage versenyző és restaurátor, aki a második a három neves építő közül, akik a vadonatúj Indian Scout platform köré egyedi customokat készítenek a sorozatban, és mindegyik építés egy-egy történelmi figurában, gépben vagy korszakban gyökerezik, amelyek a Scout több mint 100 éves történetéből merítenek ihletet.

Olsen, a 20th Century Racing alapítója, küldetése, hogy megőrizze és tisztelje a korai amerikai motorversenyzés örökségét, szenvedélyét és lelkesedését. Minden projektjébe beleviszi azzal a céllal, hogy másokat is inspiráljon.

Az apja műhelyében szerszámgépek között nevelkedő Olsen a versenyzés, a restaurálás és a testreszabás jövőjére volt felkészülve, de a drag race legendájával, Shirley Muldowney-val való találkozás volt az, ami ráébresztette Olsent, hogy a nők is lehetnek versenyzők, és ami igazán mozgásba hozta a dolgokat Olsen számára.

Shirley Muldowney példaképével Olsen azóta is az 1940-es és 1950-es évek eleji amerikai motorkerékpározás női szereplőit támogatja, és különösen egy versenyző, Cecilia Adams az Olsen Forged Indian Scout inspirációjának forrása.

“Van ez az egy képem, és egyszerűen beleivódott az agyamba” – mondja Olsen. “Az a Cecilia Adams motor. Az egy korhű custom volt. Arról beszélünk, amikor a vámosok még nem voltak olyanok, amiket látni lehetett. Cecilia annyira jól dokumentáltan ült azon a motoron, azzal a motorral motorozott, azzal a motorral versenyzett. Ez az, amit remélem, hogy a 21. században is megtehetek. Remélem, hogy olyan leszek, mint Cecilia Adams.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nézd meg a videót!

A második epizódban Roland Sands építésztársa, Sands és Olsen beszélgetnek erről az örökségről, a 20th Century Racing korábbi építéseiről és az új Scout-projekt terveiről. Mivel a motort már részben lecsupaszították, Olsen leírja a terveket, hogy a megjelenés igazán régimódi lesz egy gerendás első rész, Flanders kormány és a hátsó fém sárvédő meghosszabbításának ötlete alapján, hogy a korai Scout modellek megjelenését idézze.

A Forged videósorozat második felében mindhárom építés teljes egészében bemutatásra kerül, a következő epizódban pedig a harmadik építő, Ronna Noren, a neves svéd építő, az Unique Custom Cycles munkatársa mutatkozik be.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük