fbpx

Újabb közlekedési szabály-változások

orfk obb trening csajoknak 2013 4A motoros jogosítvánnyal rendelkezők ismét nem unatkozhatnak, ugyanis júliusban szintén változtatások léptek életbe.

 

 

A januárban elkezdődött, kategóriákkal kapcsolatos újítások után, megint módosítottak pár dolgon az arra illetékesek.

Az internet világában élve, csak idő kérdése volt, hogy ezután a rendszám elvesztését, és persze cseréjét, elektronikus úton is bejelenthesse a gép tulajdonosa.

Júliustól a kötelező biztosítási kötvényt, igazolást, nem szükséges a forgalmi engedély mellett tartania senkinek sem. Valamint nem kell meghatalmazás, ha nem a motor tulajdonosa viszi a vasát műszaki vizsgára.

Ha valaki manipulálja a motor kilométer-számlálóját, hogy megtévessze a vevőt, egy év börtönnel sújtható.

Talán a legfontosabb dolog, hogy 0,5 ezrelék vér- és 0,25 ezrelék légalkoholszint is bűncselekménynek számít, és százezres nagyságrendű bírsággal sújtható, akit elcsípnek a rendőrök.

Tehát, csak óvatosan az utakon, s nem „csak” a büntetés elkerülése végett, hanem a saját- és egymás érdekében, ne fogyasszunk alkoholt vezetés előtt!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x