EseményekHírekMotorverseny

Többen is buktak a Női Gyorsasági Motoros Világbajnokság első futamán Misanoban

Maria Herrera, a Klint Forward Factory Team versenyzője nyerte az első, ötkörös WorldWCR versenyt a Misano World Circuit versenypályán, és mindössze 0,067 másodperccel előzte meg a spanyol Ana Carrasco-t, aki az Evan Bros Racing Yamaha Team színeiben versenyzett.

A harmadik helyért folytatott izgalmas csatában Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) végzett az élen, fél másodperccel megelőzve a negyedik Roberta Ponzianit (Yamaha Motoxracing WCR Team) és az ötödik Beatriz Neilát (Ampito / Pata Prometeon Yamaha).

A spanyol Carrasco volt az, aki a verseny leggyorsabb körét futotta, 1’48.594-et (negyedik kör). Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vasárnapi második futamot a pole pozícióból kezdi meg.

A futam idő előtt ért véget Lena Kemmer (Bertl K. Racing Team), Iryna Nadieieva (MPS.RT) és Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team) számára, akik mindannyian buktak, de nem szenvedtek komolyabb sérüléseket.

A verseny három részből állt, az eredeti futamot a hatodik körben piros zászlóval leintették, mivel Mia Rusthen (Rusthen Racing) súlyos balesetet szenvedett a 16-os kanyarban. A norvég Rusthen agyrázkódással járó fejsérülést szenvedett, és jelenleg a cesenai Bufalini Trauma Központban kezelik. A beteg állapota stabilizálódott.

A második “futamot” is piros zászlóval zárták, miután Jessica Howden (Team Trasimeno) az első körben bukott. A dél-afrikai versenyzőnél agyrázkódást diagnosztizáltak, és helikopterrel szállították a Bufalini Trauma Centre-be. A versenyző eszméleténél van.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kulcspontok:

 • Pole pozíció: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) – 1’49.390
 • Az 1. futam győztese: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)
 • A verseny leggyorsabb köre: Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) – 1’48.594

P1 | Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

“Nagyon boldog vagyok, nemcsak azért, mert megnyertem az első WorldWCR-futamot, hanem azért is, mert az elmúlt hónap során végzett kemény munka után sikerült elérnünk ezt az eredményt. Tegnapig nem is ültem motorra, de nagyon szerettem volna nyerni, ezért minden edzésen keményen nyomtam, és a pole pozíciót is sikerült megszereznem, ami kellemes meglepetés volt. A versenyen nagy csatát vívtam Anával; kemény volt, és a határon voltam, de a fékezésben erős voltam. Még jobban meg kell értenem a motort ahhoz, hogy gyorsabb legyek, de jól dolgozom a csapattal, és nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk.”

P2 | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

“Elégedett vagyok a mai eredménnyel, különösen a korábbi piros zászlók után. Egy mindössze öt körből álló versenyt mindig nehéz kezelni, és végül nem sikerült megnyernem, de nagyon közel voltam hozzá. Megpróbálok egy kicsit javítani a holnapi nap előtt, és a 2. futamban a győzelemért hajtani. Ez az első versenyem tavaly október óta, így Maria egyértelműen több versenytapasztalattal rendelkezik ebben a szezonban, mint én, és talán a sprint formátum ma jobban feküdt neki. A tempónk azonban majdnem azonos volt, így azt hiszem, hasonló versenyre számíthatunk holnap is. Azt hiszem, volt ma némi idegesség a versenyzők között, hiszen ez volt a legelső futam egy új bajnokságban, de ez várható volt, azt hiszem; én is ideges voltam!”

P3 | Sara Sanchez | 511 Terra&Vita Racing Team

“A mai nap nem volt könnyű, nem utolsósorban azért, mert háromszor is elindultunk a versenyen. Nagyon örülök, hogy dobogóra állhattam, azért is, mert a szint nagyon magas, de szeretnék tovább fejlődni, hogy holnap megpróbálhassak nyerni. Ma időt vesztettem a rajtnál, és aztán csak öt köröm volt arra, hogy behozzam a lemaradást. Jó volt ott lenni Neilával és Ponzianival csatázni, de úgy gondolom, hogy holnap egy hosszabb futammal versenyképesebb lehetek, feltéve, ha jobban rajtolok, mint az első futamon.”

WorldWCR 1. futam eredményei

 1. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)
 2. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) +0.067s
 3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) +0.986s
 4. Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) +1,454s
 5. Beatriz Neila (Ampito/Pata Prometeon Yamaha) +1.591s
 6. Isis Carreno (AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3) +7.127s

A bajnokság állása

 1. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 25 pont
 2. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) 20 pont
 3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 16 pont
noi gyorsasagimotoros vilagbajnoksag 2024 misano 2

A vasárnapi, második versenyen a spanyol Maria Herrera diadalmaskodott a WorldWCR második, izgalmas, a tizenkét körös futamán. A Herrera, Sanchez, Carrasco és Neila négyes korán elhúzott a mezőnytől és végig a dobogós helyekért küzdöttek. Az utolsó kör döntőnek bizonyult, Herrera és Sanchez leszakadtak riválisaikról, és egészen a célvonalig küzdöttek a győzelemért, Maria pedig mindössze 0,085 másodperccel előzte meg Sanchezt.

Carrasco és Neila a harmadik helyért vívott párharcot, amelyet végül Ana nyert meg, aki 0,047 másodperccel megelőzve a spanyol Beatriz előtt ért célba. A helyi versenyző, Roberta Ponziani egy magányos futamot teljesített, és ezzel teljessé tette az első öt helyezettet. A szombati első futam leggyorsabb körideje alapján Carrasco, Sanchez és Ponziani alkották a 23 fős második futam első sorát.

Alyssia Whitmore akut gyomor- és bélgyulladásban szenvedett, ezért a 2. futamra alkalmatlannak nyilvánították. Mia Rusthen és Jessica Howden a szombati 1. futamban elszenvedett sérülések miatt nem volt alkalmas a versenyzésre, őket a Cesenában található Maurizio Bufalini kórház traumatológiai osztályán kezelik. Astrid Madrigal (ITALIKA Racing FIMLA) és Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) kiesett a versenyből, míg Emily Bondi (YART Zelos Black Knights Team) feladni kényszerült a versenyt.

Herrera kettős győzelmével a WorldWCR első fordulóján 50 ponttal vezeti a bajnokságot. Sanchez és Carrasco egyenként 36 ponttal áll az első két futam után, őket Neila és Ponziani követi 24 ponttal.

Kulcspontok:

 • Pole pozíció: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) – 1’49.390
 • Az 1. futam győztese: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)
 • A 2. futam győztese: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)
 • A verseny leggyorsabb köre: Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) – 1’47.961 (2. futam)

P1 | Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

“Ez egy kemény verseny volt! Nehéz volt megelőzni Sarát, és azt hittem, hogy ő nyerhet, de egy kicsit később sikerült megállnom a motorral, és a végén megelőzni őt. Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy mindkét hétvégi futamot megnyerem, ezért nagyon örülök ezeknek az első eredményeknek. Ezzel a motorral, úgy gondolom, hogy a potenciál a vezetési stílusban rejlik. A hétvégén nem változtattam a motoron, mivel a célom az volt, hogy megtanuljam és megértsem a motort és a bajnokságot. Szép csata volt ma, azt hiszem, a csapat mindannyian a maximumot nyújtotta. Remélhetőleg a bajnokságban előrehaladva tovább tudjuk növelni ezt az előnyt.”

P2 | Sara Sanchez | 511 Terra&Vita Racing Team

“Idén az a célom, hogy megpróbáljam megnyerni a bajnokságot, vagy legalább a dobogóra állni minden versenyen, így itt Misanóban elértem a célomat. Az utolsó kör nagyon kemény volt; megpróbáltam megelőzni Mariát a hosszú kanyarban, de aztán visszatért mellém. A mai forró körülmények között nem volt olyan könnyű a gumikkal, és a motor hajlamos volt kicsúszni a kanyarokból, de ez mindenkinél így volt, és én mindent megtettem, hogy kezeljem a helyzetet. Örültem, hogy ezen a hétvégén is harcban lehettem, különösen egy olyan valaki ellen, aki olyan tapasztalattal rendelkezik, mint Maria. Most már a következő, doningtoni fordulóra való felkészülésre koncentrálunk.”

P3 | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

“Nem vagyok elégedett a harmadik hellyel, de azt hiszem, ma mindent megtettem, amit tudtam. Már az első körtől kezdve problémáim voltak a motorral, és emiatt sokat veszítettem Mariával szemben. Próbáltam nyomni, de az eleje folyamatosan közeledett felém, így nehéz volt tartani a tempót. Azt hittem, hogy még harcba szállhatok a győzelemért, de amikor Neila megelőzött, veszítettem a tempóból, és nem tudtam behozni azt az időt. A legtöbb, amit tehettem, hogy a végén megelőztem Neilát a harmadik helyért. Két dobogós helyezéssel kezdeni a szezont amúgy is elég jó, különösen hosszú idő után, amikor nem versenyeztem, így elégedettnek kell lennem. Most már Doningtonra koncentrálunk, ahol remélem, tudunk még egy lépést tenni, és ismét a győzelemért harcolhatunk.”

WorldWCR Race 2 eredmények

 1. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)
 2. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) +0.085s
 3. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) +1.305s
 4. Beatriz Neila (Ampito/Pata Prometeon Yamaha) +1.352s
 5. Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) +14.711s
 6. Isis Carreno (AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3) +25.014s

A bajnokság állása

 1. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 50 pont
 2. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 36 pont
 3. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) 36 pont

A WorldWCR a július 12-14. között megrendezésre kerülő Prosecco DOC UK Roundon tér vissza a Donington Parkban.Forrás: WorldWCR

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük