HírekKultúraMotoros könyv

Te még nem vetted meg? Pedig már itt a MILWAUKEE – GÉPSZÁZAD című könyv harmadik kiadása

Rapkay Zoli neve nem ismeretlen a Harley-Daidson rajongóknak idehaza. A budapesti Harley-Davidson szervizvezetőjeként kivívta a márkatulajdonosok elismerését az évek alatt, jelenleg pedig a soproni Harley-Davidson szalonban tevékenykedik. Tudtad, hogy hatalmas tudását egy könyvben is megosztotta a márkatársakkal?

A MILWAUKEE – GÉPSZÁZAD című könyvnek immár a harmadik kiadásakerült forgalomba, és természetesen az újabb megjelenésekkel folyamatosan bővül a könyv tartalma. Ha te is kíváncsi vagy azokra a “belsős” információkra a márkával kapcsolatban, amiket eddig Magyarorszáron csak Zoli tudott, akkor csapj le egy pédányra!

De hogy érthetőbb legyen, hogy miről is szól ez a könyv, álljon itt a szerző előszava!

“Nos, az egész a hetvenes évek kellős közepén kezdődött, mikor még csak a kéthetente megjelenő fekete-fehér Autómotor folyóiratból értesülhettünk nagy ritkán a misztikus amerikai márka híreiről. Járműgépész középiskolásként rendszeres levelezésbe kezdtem a Milwaukee-i motorgyárral egy öreg írógép és némi angoltudás birtokában. Legnagyobb örömömre nagyon méltányos, baráti hangú köszönőleveleket, brosúrákat, magazinokat, jelvényeket, sőt éves üzleti-jelentéseket kaptam a Harley-Davidson irodáitól Genfből majd később az USA-ból, Connecticut-ból. Ők már akkor is komolyan vettek egy érdeklődő magyar fiatalembert – még a „vöröscsillagos tábor legvidámabb barakk”-jából is. Személyemben nem tévedtek!

Ezek a levelek természetesen hibátlan állapotban a mai napig megtalálhatók az archívumomban – és az akkori Magyar Posta becsületére szóljon, hogy sem a kimenő, sem a bejövő küldeményeket nem sinkófálták el, sőt sérülés nélkül, hiánytalanul kaptam meg a számomra nagyértékű gyári anyagokat. Ez akkor valóban a ‘GREAT HUNGARIAN FREEDOM’ érzést nyújtotta számomra. Így talán érthető, hogy több mint 40 éve – és persze a 2003-as esztendőtől fogva, mióta Harley-Davidson márkakereskedésekben dolgozom – ezt a márkát képviselem kétségtelen lojalitással. Milwaukee-ban a Juneau Avenue-i „öreggyárban” és a 2008-ban megnyitott Harley-Davidson múzeumban is mindig otthon érzem magam a cégnél dolgozó ismerőseim és barátaim társaságában.

Rapkay Zoltán: MILWAUKEE - GÉPSZÁZAD

A könyv szerzője az írásban, neveik megemlítésével, tisztelettel adózik azon műszaki szakembereknek, konstruktőröknek, mérnököknek, versenyzőknek és gyári vezetőknek, akik esetleg a magyar motoros közönség előtt kevéssé ismertek, ám az alapító William S. Harley és a Davidson-fivérek életművét fenntartották és továbbvitték.

Ez a harmadik, bővített kiadás jóval több típusismertetést, részletesebb projektleírásokat és gazdagabb sporttörténeti adalékot tartalmaz, mintegy félezer fotó és rajz illusztrációval. Közel 50 motorblokk specifikációja egészíti ki a műszaki-történeti leírásokat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Műszaki lexikon, tankönyv, gyártörténeti almanach ? Egyik sem vagy kicsit talán mindegyik, de ezt már döntse el az olvasó ! A következő oldalakon tehát a MILWAUKEE  GÉPSZÁZAD, ahogy én látom. Jó időutazást – jó olvasást!

RZ – 2024″

A könyv megvásárolható a soproni Harley-Davidson szalonban, és a H.O.G. győri chapterénél.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük