fbpx

Tibibácsi-túra 2010.

Már ötödik éve, hogy nem motorozhat együtt márkatársaival Tibibácsi, a család és a barátok mégsem felejtik el az együtt töltött időt.

Cservenyi Tibor Moto Guzzi Stone motorkerékpárján bemelegítésképp és szezonnyitóként minden évben Bánkot vette célba. A tó partján megpihent, a környéken evett valami finomat, majd kényelmesen hazagurult. Ez a nagyjából hatvan kilométeres távolság (Csömör-Bánk oda-vissza kb. 120 km) épp megfelelő arra, hogy az ember a téli álomból ébredező motoros izmait kicsit bejárassa.

Tibibácsi sajnos már nem lehet velünk, de emlékét nem feledjük. A korábbi Moto Guzzi Magyarország Egyesület tagjai, valamint Tibibácsi szintén motorfanatikus családja életben tartja ezt a jó szokást és Tibor nap környékén emlékére megteszik a szokásos útvonalat.

Idén április 17-én délelőtt fél tízkor kezdtek gyülekezni Tibibácsi kocsmája előtt a motorkerékpárok. A csömöri Kerék kocsma törzsközönsége megszokta a motorhangokat, de ezúttal kicsit nagyobb volt a dübörgés. A Moto Guzzik voltak többségben, de a csaknem 20 fős csapatba keveredek más márkák is.

Még több kép a galériában!Az első állomás Tibibácsi végső nyughelye, a Csömöri Sírkert volt, ahol gyertyagyújtás után szimbolikusan koccintottunk vele, majd folytattuk az utat a bánki tóhoz.  Itt ismét pihenő és némi tízórai elfogyasztása után egy szlovákiai márkatársat látogattunk meg. Az ipolysági étteremben hatalmas adagokat adtak – nem tudni, hogy máskor is ilyen kellemes-e a kiszolgálás vagy ez is a közös érdeklődésnek, a motorozás szeretetének köszönhető-e.

Habár a hosszú tél után ezen a hétvégén végre napsütéses idő volt, azért motoron még hűvös volt az idő, úgyhogy hazaérkezve jól esett egy forró fürdő.

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x