HírekMotorokMotorozás

Thaiföldi egészségügyi dolgozók kerültek karanténba egy magyar motoros miatt

motoros baleset koronavirus thaifoldEgy COVID-19 koronavírus fertőzésben elhunyt magyar turista korábban visszatartotta a fertőzött területeken tett látogatásainak részleteit, amelynek eredményeként 112 egészségügyi dolgozót felfüggesztettek a munkából és karanténba helyezték őket.

Dr. Chalermpong Sukhonthapol, a Vachira Phuket Kórház igazgatója a betegség leküzdéséért felelős tartománytisztviselők hétfőn tartott ülésén részletezte az esetet. Elmondása alapján egy magyar turista március 25-én súlyos közúti balesetet szenvedett egy bérelt motorkerékpárral. Először a Chalong kórházban kezelték, majd átvitték a Vachira Phuket kórházba.

A beteg minden végtagja le volt bénulva, de beszélni tudott, ám Dr. Chalermpong elmondta, hogy ennek ellenére nem említette a Covid-19 fertőzés kockázatát. A Vachira Phuket kórházban azonnal megoperálták a törött nyakát és a sérült gerincét. A beteg a műtét után visszanyerte az eszméletét és jól beszélt. Jó ellátást kapott orvosoktól és ápolóktól is – mondta az igazgató.

Március 29-én a kórházban egy barátja látogatta meg Soi Bangla-ból, ami egy mulatóutca Patong Beachen. Az utca a Covid-19 vírusfertőzések epicentruma Phuketben. A kórházi személyzet elkezdett aggódni és kikérdezték a beteget. Kiderült, hogy a magyar turista ellátogatott Soi Banglabe, és két hétig tartózkodott a környéken, ráadásul Malajziából érkezett ide, ami szintén fertőzött terület.

Miután tisztázták a fertőzés kockázatát, a kórház elvégezte a tesztet a betegen, és kiderült, hogy hordozza a koronavírust. A beteg később magas lázban és légzési nehézségekben szenvedett. Múlt csütörtökön véráramlás-fertőzése volt, és péntek korán reggel meghalt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“A magyar turista halála sokkolta a kórház személyzetét, mert nem jelezte a Covid-19 fertőzés kockázatát. Ezzel veszélybe sodort 112 kórházi dolgozót, akik mindent megtették a megmentésért, és közben veszélybe kerültek, mert kapcsolatba kerültek a beteggel,” – mondta Dr. Chalermpong.

Még több hír a koronavírusról

Azt mondta, hogy a kórház karanténba került dolgozói közül 104-et magas kockázatúnak, nyolcat pedig alacsony kockázatúnak tekintenek. A magas kockázatú személyzetet 14 napra kórházi karanténba került, a többieket otthoni karanténba küldték. Kilencvennégy teszt eddig negatívnak bizonyult a betegség szempontjából, 18 érintett pedig még vár a tesztek eredményére.

“Kérek minden embert, különösen a turistákat, hogy tisztázzák az előzményeket. Ne rejtegessenek el semmit, mint ebben az esetben, amely több mint 100 egészségügyi dolgozót vont ki a munkából” – mondta Dr. Chalermpong.

Forrás: Bangkokpost,

Kép: Yehor Lapko képe a Pixabay -en.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük