HírekMotorokMotorozás

Videófelvétel készült arról, ahogy a teherautó áthajt egy robogóson a Lehel térnél

Robogós balesetLassan Magyarországon is létjogosultsága lesz a folyamatosan működő fedélzeti kameráknak. Már csak önvédelemből is hasznosak azok a felvételek, amikből kiderül, hogy egyesek hogy szabálytalankodnak az utakon.

Persze nem a mi dolgunk eldönteni, hogy adott szituációban ki volt a hibás, mégis hosszas viták alakulnak ki egy-egy eset kapcsán arról, hogy kinek hogy kellett volna viselkednie.

Ebben az esetben egyértelműen a teherautó sofőrje volt figyelmetlen, hiszen nagy sebességgel hajtott át a piroson, a Váci úton, miközben a robogós már elindult, hiszen neki szabadot jelzett a lámpa. Még nézni is rossz, ahogy a teherautó maga alá gyűri az apró járművet.

Újra volán mögött az ország,
növekszik a közúti
közlekedési balesetek száma

Az eset még hétfőn történt és a felvételt egy épp arra közlekedő személyautó fedélzeti kamerája vette fel. A videót a Bp-i Autósok Közössége osztotta meg YouTube csatornáján.

A robogós futár rutinjának köszönhetően kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A robogónak nem volt ilyen szerencséje, abból valószínűleg nem lesz már újra jármű.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

[wpdiscuz-feedback id=”f375bf6xvf” question=”Veled történt már olyan az utakon, amikor hasznos lett volna egy fedélzeti kamera felvétele?” opened=”0″]Veled történt már olyan az utakon, amikor hasznos lett volna egy fedélzeti kamera felvétele?[/wpdiscuz-feedback]

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Videófelvétel készült arról, ahogy a teherautó áthajt egy robogóson a Lehel térnél

 • Kemiandi

  A teherautó hibázott, nem vitás. De azért vegyük figyelembe, hogy az út jobb oldalán lévő lámpát nem láthatta a két kanyarodó busztól. A kereszteződésre vonatkozó, az út felett keresztben lévő lámpa pedig jóval a kereszteződésen túl van. Ez a lámpa az elhelyezése miatt nehezen látható. És rendszeresen benézik mások is.
  Ráadásul szakadt eső.
  Menjetek egyszer arra, nézzetek meg.
  A robogós a buszoktól nem látta a szabálytalan teherautót, és a Bulcsú utca felől, ahonnét ő jött, a szemből jövőkre és kanyarodóra figyelt.
  Nagy szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta, hála az égnek!
  A teherautóst egyáltalán nem mentem, de itt sokminden összejátszott ellene.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük