fbpx

Videófelvétel készült arról, ahogy a teherautó áthajt egy robogóson a Lehel térnél

Robogós balesetLassan Magyarországon is létjogosultsága lesz a folyamatosan működő fedélzeti kameráknak. Már csak önvédelemből is hasznosak azok a felvételek, amikből kiderül, hogy egyesek hogy szabálytalankodnak az utakon.

Persze nem a mi dolgunk eldönteni, hogy adott szituációban ki volt a hibás, mégis hosszas viták alakulnak ki egy-egy eset kapcsán arról, hogy kinek hogy kellett volna viselkednie.

Ebben az esetben egyértelműen a teherautó sofőrje volt figyelmetlen, hiszen nagy sebességgel hajtott át a piroson, a Váci úton, miközben a robogós már elindult, hiszen neki szabadot jelzett a lámpa. Még nézni is rossz, ahogy a teherautó maga alá gyűri az apró járművet.

Újra volán mögött az ország,
növekszik a közúti
közlekedési balesetek száma

Az eset még hétfőn történt és a felvételt egy épp arra közlekedő személyautó fedélzeti kamerája vette fel. A videót a Bp-i Autósok Közössége osztotta meg YouTube csatornáján.

A robogós futár rutinjának köszönhetően kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A robogónak nem volt ilyen szerencséje, abból valószínűleg nem lesz már újra jármű.

Veled történt már olyan az utakon, amikor hasznos lett volna egy fedélzeti kamera felvétele?
0
Veled történt már olyan az utakon, amikor hasznos lett volna egy fedélzeti kamera felvétele?x

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
acapricornus67@gmail.com
2020 október 22. 14:20

A teherautó hibázott, nem vitás. De azért vegyük figyelembe, hogy az út jobb oldalán lévő lámpát nem láthatta a két kanyarodó busztól. A kereszteződésre vonatkozó, az út felett keresztben lévő lámpa pedig jóval a kereszteződésen túl van. Ez a lámpa az elhelyezése miatt nehezen látható. És rendszeresen benézik mások is.
Ráadásul szakadt eső.
Menjetek egyszer arra, nézzetek meg.
A robogós a buszoktól nem látta a szabálytalan teherautót, és a Bulcsú utca felől, ahonnét ő jött, a szemből jövőkre és kanyarodóra figyelt.
Nagy szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta, hála az égnek!
A teherautóst egyáltalán nem mentem, de itt sokminden összejátszott ellene.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x