HírekMotorokMotorozás

Telitankoltad a járgányod?

Teletankoltad a motorod?

Előttünk áll az idei nyár valószínűleg legforgalmasabb és egyben eddigi legizgalmasabb hétvégéje. Az előrejelzések szerint a benzinellátás alaposan felülírhatja a terveinket. Ha motorkerékpárral közlekedsz nem hagyhatod figyelmen kívül, hiszen egy telitank valószínűleg nem elég a hétvégére. Megtankoltál már vagy inkább otthon maradsz?

A probléma ott kezdődik, hogy mától drágul az üzemanyag. A benzin bruttó 3, a gázolaj pedig 8 forinttal kerül többe. Ez a tény már önmagában is kígyózó sorokat okozott az előző napokban benzinutaknál azok körében, akik piaci áron tankolnak. Minden fillér számít.

Ehhez jön az, hogy állítólag már 100 benzinkúton nem lehet tankolni országszerte az üzemanyaghiány miatt, ami motorral igen kellemetlen tud lenni, ha épp tartalékra állítottad a benzincsapot és már csak pár deci lötyög a tankod alján.

Ha pedig ez még nem lenne elég, a Független Benzinkutak Szövetsége a hírek szerint augusztus 19-20-ra a tagjaik közé tartozó benzinkutakat bezárásra kérte fel. Így kívánják megsürgetni az elmaradt literenkénti bruttó 20 Ft-os állami támogatás átutalását. Azt nem tudom, hogy ez hány kutat jelent, de semmiképp sem hangzik jól.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

És ha netán mégis megkapják péntekig az említett összeget a benzinkutak, gondolom az is megvan, hogy ezen a hétvégén indulnak vissza a nyugat-európában dogozó vendégmunkások Magyarországon keresztül, akiknek szintén szükségük lesz üzemanyagra.

Szóval nem tudom, hogy végül hogy döntesz, de az autópályák környékét és a határátkelőhelyeket nagy ívben kerüld el és maradj a kis eldugott országutakon. A legjobb meg az lenne, ha lenne nálad egy kanna benzin is, de ez már elég Mad Max életérzés…

 

Címlapkép: fxquadro

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük